Bankafschrift handmatig toevoegen

Je leest een bestand met afschriftregels van de bank in. Het inlezen genereert geen journaalposten, deze ontstaan tijdens het verwerken.

Let op:

Je mag een bestand maar één keer inlezen. Alleen bij SWIFT-bestanden vindt automatisch een controle plaats op dubbel inlezen.

Als je bankafschriften inleest op de datum van de betalingen in het bestand, en iets later nog een bestand inleest, dan heb je kans op dubbele afschriftregels in Profit. Je kunt dit voorkomen door alleen regels t/m gisteren in te lezen.

Nieuw bankafschrift inlezen:

1. Je moet inloggen op de site van je eigen bank en het afschriftbestand downloaden en lokaal opslaan.
  2. Ga naar: Financieel / Boeken / Bankafschrift.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Selecteer het bestandsformaat van de bank. Het meestgebruikte bestandsformaat is SWIFT. Zie verder de lijst met alle bestandsformaten.
  5. Selecteer het bankafschriftbestand bij Locatie.

Lees meerdere bestanden chronologisch in.

6. Vink Mutaties inlezen voor alle administraties aan om het afschrift ook voor andere administraties in te lezen.
  7. Klik op: Voltooien.

Na het inlezen van de transacties verdwijnt het transactiebestand automatisch.

Direct naar

1. Bankafschriften
  2. Elektronische bankafschriften inrichten
  3. Bankkoppeling inrichten
  4. Bankafschrift inlezen
  5. Ingelezen bankafschrift raadplegen
  6. Geblokkeerd bankafschrift controleren
  7. Bankafschrift vrijgeven
  8. Bankafschrift verwerken
  9. Bankafschrift verwijderen
  10. Zoekcriteria voor het matchen van bankafschriften met openstaande posten bij automatische verwerking
  11. Journaalpost bankafschrift wijzigen
  12. Verwerken van Equens-betalingen
  13. Bankafschriften via bankkoppeling

Process

Bankafschrift Bank

Work area

Financieel