Budgetten verwijderen

Je kunt budgetregels van een bepaald jaar verwijderen.

Je kunt budgetregels per regel (dat wil zeggen één voor één) verwijderen. Het is óók mogelijk om de jaarbudgetten van meerdere grootboekrekeningen tegelijkertijd te verwijderen. Hiervoor gebruik je de actie Verwijderen jaarbudget. Deze actie gebruik je bijvoorbeeld om snel de jaarbudgetregels van een bepaald boekjaar te verwijderen.

Let op:

Het is niet mogelijk om een periodebudget te verwijderen. Het is ook niet mogelijk om een verbijzonderd budget van een as te verwijderen. Met de acties Verwijderen en Verwijderen jaarbudget wordt dus altijd het hele jaarbudget van de grootboekrekening van de geselecteerde budgetregel verwijderd.

Je kunt periodebudgetten en rekeningen die gebudgetteerd zijn op kostenplaatsen wél wijzigen via de eigenschappen van het budget.

Budgetten per regel verwijderen:

Je kunt in één keer een geheel jaarbudget van één grootboekrekening verwijderen.

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Budget.
  2. Open het budgetscenario.
  3. Selecteer de budgetregel die je wilt verwijderen.
  4. Klik op: Meer acties / Verwijderen.
  5. Profit geeft de melding:

6. Klik op Ja als je het gehele jaarbudget van deze grootboekrekening voor het geselecteerde jaar wilt verwijderen.

Kies je voor Ja? Dan zal Profit het jaarbudget en alle onderliggende periodebudgetten van de betreffende grootboekrekening van dat jaar verwijderen.

7. Als je slechts enkele budgetregels wilt verwijderen, kun je deze één voor één selecteren en verwijderen.

Meerdere jaarbudgetten tegelijk verwijderen:

Het is ook mogelijk om de gehele jaarbudgetten van meerdere grootboekrekeningen tegelijk te verwijderen. Hiervoor gebruik je de actie Verwijderen jaarbudget.

Let op:

Met de actie Verwijderen jaarbudget wordt altijd het hele jaarbudget van de grootboekrekening van de geselecteerde budgetregel verwijderd. Selecteer dus altijd alléén die budgetregels waarvan je de gehele jaarbudgetten van de bijbehorende grootboekrekeningen wilt verwijderen.

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Budget.
  2. Klik op: Meer actiesVerwijderen jaarbudget.

Profit toont een nieuwe weergave met selectievakjes. Als de selectievakjes voor de regels niet zichtbaar zijn gebruik je de toetscombinatie Ctrl + S om dit wél in beeld te krijgen.

3. Filter eventueel eerst op het gewenste jaar.
  4. Vink de te verwijderen regels aan. Je kunt alle getoonde regels aanvinken met Ctrl+A.

Selecteer alléén de budgetregels van de grootboekrekeningen waarvan je de gehele jaarbudgetten wilt verwijderen.

5. Klik op: ActiesVerwijderen jaarbudget.
  6. Profit geeft de melding: Je staat op het punt om de geselecteerde jaarbudgetten te verwijderen, je kunt deze actie niet meer ongedaan maken. Wil je doorgaan?

Kies je voor Ja? Dan zal Profit de jaarbudgetten van de grootboekrekeningen van alle budgetregels die je hebt geselecteerd verwijderen, inclusief alle onderliggende periodebudgetten van de betreffende grootboekrekeningen.

Let op:

Profit verwijdert dus ook de budgetten die op dezelfde grootboekrekening maar op een andere verbijzonderingscode staan.

Direct naar

1. Budget en budgetscenario
  2. Budgettering inrichten
  3. Budgetteren verbijzondering inrichten
  4. Budget toevoegen
  5. Reservering en verplichtingen toevoegen
  6. Budgetten wijzigen
  7. Budgetten raadplegen
  8. Budgetten verwijderen
  9. Dichtramen van budgetten
  10. Werken met budgetscenario's
  11. Budgethouder vastleggen