Autorisatie facturen in omloop instellen

Je stelt een autorisatiefilter in voor de weergave Te beoordelen factuur. Door dit autorisatiefilter zal iedere gebruiker alleen de facturen zien die hij mag beoordelen en accorderen. Dit zijn de facturen waarbij hij als beoordelaar is ingesteld.

De medewerkers kunnen de eigenschappen van openstaande posten via verschillende functies benaderen. De onderstaande uitleg heeft specifiek betrekking op de functie Financieel / Crediteur / Te beoordelen factuur. Zorg ervoor, dat ook de andere functies correct geautoriseerd zijn.

Inhoud

Autorisatiefilter toevoegen

Je voegt een autorisatiefilter toe waardoor de gebruiker alleen de facturen ziet die hij/zij mag accorderen.

Autorisatiefilter voor beoordelen inkoopfactuur toevoegen:

1. In Profit moeten medewerker en gebruiker gekoppeld zijn aan dezelfde persoon. Controleer eerst of dit goed is ingericht.
  2. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  3. Autoriseer de beoordelaars voor de volgende functie:
    • Financieel / Crediteur / Te beoordelen factuur

4. Ga naar het tabblad: Onderhoud filters.
  5. Selecteer het filter Financieel - Inkoopfacturen beoordelaar.

Selecteer het filtertype Volgens filters.

6. Klik op: Toevoegen om een autorisatiefilter in te geven voor de te beoordelen inkoopfacturen.
  7. Klik op: OK. Je krijgt de waarschuwing om een gegevensfilter aan te maken.
  8. Klik op: Nieuw.
  9. Voeg een filter toe op Medewerker = [Medewerker].

Door deze filtertag kijkt Profit naar de ingelogde gebruiker. Deze ziet alleen de inkoopfacturen waarbij hij als beoordelaar is ingevuld.

10. Klik op: Opslaan.
  11. Klik op: Sluiten.
Aangemaakte filter activeren voor gebruiker

Je autoriseert het filter voor de gewenste gebruiker en/of gebruikersgroep.

Autorisatiefilter activeren voor gebruiker:

1. Selecteer de juiste gebruiker gebruikersgroep.
  2. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  3. Ga naar: Financieel / Facturen / Filters / Financieel - Inkoopfacturen beoordelaar.

4. Selecteer het filter Beoordeling en zet dit op Geactiveerd.
  5. Sluit de Autorisatie tool
  6. Klik op: Ja. om de omgeving opnieuw te openen.

Direct naar

1. Inkoopfacturen beoordelen in Profit inrichten (facturen in omloop)
  2. Instellingen automatisch blokkeren inrichten
  3. Inkoopfacturen (de)blokkeren autoriseren
  4. Beoordelaar automatisch overnemen uit crediteur
  5. Autorisatiefilter inrichten
  6. Boekingslay-out toevoegen