Aanmaningen inrichten

Je verstuurt aanmaningen (betalingsherinneringen) naar debiteuren die hun facturen niet op tijd betalen. In de inrichting bepaal je wanneer (na hoeveel dagen) je aanmaningen verstuurt en welke lay-outs je hiervoor wilt gebruiken.

Beschrijving

Je verstuurt de aanmaningen op basis van aanmaningssets. Een aanmaningsset heeft de volgende eigenschappen:

• Je bepaalt wanneer de aanmaningen verstuurd worden (bijvoorbeeld na 10, 30 en 60 dagen).
  • Je selecteert de lay-outs die je voor de aanmaningsbrieven wilt gebruiken (bijvoorbeeld een vriendelijke herinnering na 10 dagen, een gewone aanmaning na 30 dagen en een ingebrekestelling na 60 dagen).
  • Je selecteert de berichtsjablonen die je als begeleidend e-mailbericht wilt gebruiken bij de aanmaningen die je per e-mail verstuurd.

Je kunt verschillende aanmaningssets gebruiken. Bij het genereren van aanmaningen selecteer je de gewenste aanmaningsset. Door deze opzet kun je bijvoorbeeld aparte aanmaningssets gebruiken voor kleine en grote klanten. Je kunt dan bijvoorbeeld de ouderdomsinstellingen per aanmaningsset laten variƫren. Voor de grote klanten gebruik je dan bijvoorbeeld een aparte aanmaningsset met ruimhartige instellingen, omdat je deze klanten niet te snel met herinneringen wilt lastigvallen.

Omdat Profit de aanmaningsrapporten automatisch kan vertalen en verstrekken in de taal die is ingesteld bij de debiteur, is het niet meer nodig om aparte aanmaningssets te gebruiken voor Nederlandstalige en Engelstalige herinneringen.

Specificatie incassokosten op laatste aanmaning

Het is wettelijk verplicht om de specificatie van de incassokosten te vermelden op de laatste aanmaning. Deze specificatie is opgenomen in het rapport 3e Digitale aanmaning met incassokosten (Profit). Meer informatie over de berekening van de wettelijke incassokosten die op het rapport vermeldt staan vind je hier: website overheid.

Werkwijze