Instellingen boekingslay-out financiële mutaties bepalen

Met de instellingen bepaal je de werking van het programma voor het vastleggen van financiële mutaties.

Voor boekingsgegevens kun je op de tabbladen Boeken algemeen, Boeken overig en Balans terecht.

Instellingen bepalen:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Boeken algemeen.
  3. Bepaal of nulbedragen en negatieve bedragen zijn toegestaan bij het boeken.
  4. Vink Naam rekening overnemen naar inkoop/verkoopdagboek aan om de omschrijving van de grootboekrekening als omschrijving aan de financiële mutatie in het inkoop- en verkoopdagboek toe te voegen.
  5. Vink Naam rekening overnemen naar financieel dagboek aan om de omschrijving van de grootboekrekening als omschrijving aan de financiële mutatie in de financiële dagboeken toe te voegen.
  6. Ga naar het tabblad: Boeken overig.
  7. Selecteer het dagboek voor het afletteren van facturen.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Dagboeken inrichten
  2. Tellers inrichten
  3. Boekingslay-outs toevoegen
  4. Bankrekeningnummers toevoegen
  5. Dagboek toevoegen
  6. Instellingen boekingslay-out financiële mutaties bepalen
  7. Beginbalans boekingen toevoegen
  8. Afletteren inrichten
  9. Transitorische posten inrichten
  10. Periode blokkeren in een dagboek
  11. Vrije velden in financiële mutaties