Btw-rekeningen toevoegen

Btw-rekeningen zijn de rekeningen waarop je de te vorderen en te betalen btw boekt. Als je gebruik maakt van een standaardinrichting zijn deze rekeningen al aanwezig en sla je deze stap over. Zo niet, dan voeg je de rekeningen toe.

Gebruik per btw-code een aparte btw-rekening. Je hoeft geen aparte grootboekrekeningen toe te voegen voor btw-codes met het nultarief.

Btw-rekeningen toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Grootboekrekening.
  2. Klik op: Nieuw.

Fin_Btw-rekeningen toevoegen (10)

3. Vul het rekeningnummer in, dat valt binnen de grenzen die je in de Administratie instellingen in Profit Financieel hebt vastgelegd.
  4. Vul een zoeknaam en een omschrijving in.
  5. Selecteer Passiva in Type rekening.
  6. Selecteer Btw in Soort rekening.
  7. Klik op: Volgende.
  8. Koppel eventueel een rekening bij Afwijkende balansrekening.

Je gebruikt dit veld om het saldo van deze btw-rekening op de balans op een andere rekening te tonen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld alle grootboekrekeningen met Te vorderen btw op één rekening bundelen.

Let op:

Als je het eindsaldo van een btw-rekening op een andere rekening wilt zien, zodat ieder boekjaar met een saldo 0 voor de btw-rekening begint, dan vul je in het veld Afwijkende balansrekening de andere rekening in.

9. Klik enkele malen op Volgende en dan op Voltooien om de wizard af te ronden.

Direct naar

1. Btw/icp inrichten
  2. Btw-vrijstelling instellen
  3. Aangiften btw en icp instellen
  4. Btw-rekeningen toevoegen
  5. Btw-tariefgroepen en tarieven
  6. Btw-codes toevoegen
  7. Btw-secties indelen
  8. Btw-plicht bij debiteur/crediteur instellen
  9. Btw-instellingen per Item
  10. Kleineondernemersregeling (KOR) vanaf 2020 inrichten
  11. Btw-aangifte fiscale eenheid inrichten
  12. Btw-code blokkeren
  13. Btw vrijgesteld met prorata voor Inkoop inrichten (Zorg/Onderwijs)
  14. Btw vrijgesteld voor Inkoop van voorraadartikelen inrichten (Zorg/Onderwijs)
  15. Btw-verlegd inrichten
  16. Belastingdienst automatisch betalen inrichten
  17. Btw-aangifte accorderen via OutSite inrichten
  18. Kleineondernemersregeling (KOR) vanaf 2020 inrichten
  19. Btw-aangifte België inrichten
  20. Btw-aangifte Luxemburg inrichten
  21. Omzetbelasting Nederlandse Antillen inrichten
  22. Omzetbelasting (BBO en BAZV) Aruba inrichten
  23. Items inrichten voor buitenlandse btw

Process

Btw/icp

Work area

Financieel