Automatische incasso autoriseren

Autoriseer de menu's en tabbladen voor de functionaliteit automatische incasso via SEPA.

Inhoud

Algemene autorisatie

Autoriseer de menu's en tabbladen voor de functionaliteit automatische incasso via SEPA.

Functionaliteit Incassomachtiging autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool
  2. Selecteer de groep of gebruiker.
  3. Ga naar het tabblad: Menu.
  4. Vink de te autoriseren menukeuzen aan:
    •   Financieel / Debiteur / Incassomachtiging
  5. Ga naar het tabblad: Autorisatie
  6. Ga naar: Financieel / Debiteur / Incassomachtiging.

Fin_Incassomachtigingen autoriseren

7. Autoriseer de tabbladen:
    • Incassomachtiging
    • Status machtiging
  8. Ga naar: Algemeen / Administratie / Instellingen administratie.

Fin_Administratie instellingen SEPA autoriseren

9. Autoriseer de tabbladen:
    • SEPA
  10. Sluit de Autorisatie tool.

Zie ook

Autorisatie deelincasso en deelbetaling instellen

Als je een gedeelte van een factuur wilt kunnen incasseren (deelincasso) of bij een betaalopdracht een openstaande post die in de opdracht is opgenomen gedeeltelijk wilt betalen (deelbetaling), moet je geautoriseerd zijn om het tabblad Te betalen facturen te onderhouden in de eigenschappen van een incasso-opdracht.

Je kunt dit autoriseren via tabblad autorisatie in de Autorisatie Tool. Je deelt hiermee de volgende autorisatie uit:

• Financieel / Debiteur / Incasso-opdracht, Eigenschappen incasso-opdracht, Tabblad Facturen / Eigenschappen factuur / onderhoud van het tabblad Algemeen.
  • Financieel / Crediteur / Betaalopdracht, Eigenschappen betaalopdracht, Tabblad Facturen / Eigenschappen factuur / tabblad Algemeen.

Als een gebruiker geen rechten heeft op de betaalopdracht, dan zal deze autorisatie geen invloed hebben op deze menu-optie.

Autorisatie deelincasso en deelbetaling instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de gebruikersgroep.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Autoriseer
  6. Ga naar: Financieel / Crediteur / Te betalen facturen
  7. Klik op: Onderhouden.
  8. Autoriseer het tabblad Algemeen.

Direct naar

1. Automatische incasso via SEPA inrichten
  2. Incasso autoriseren
  3. Incassant ID en administratie instellingen vastleggen voor SEPA-incasso
  4. Grootboek en dagboek inrichten voor SEPA-incasso
  5. Bankrekeningnummer automatische incasso inrichten
  6. Verkooprelatieprofiel voor rapportlay-out machtigingsformulieren inrichten
  7. Betaalvoorwaarde met incassotermijnen toevoegen
  8. Incassomachtigingen importeren
  9. Bankkoppeling internetbankieren inrichten

Process

Incasso Autorisatie

Work area

Financieel