Aanmaningen definitief maken en afdrukken/e-mailen

Je verzendt de aanmaningen per e-mail of je drukt deze af (afhankelijk van de verstrekkingswijze bij de debiteur). Je kunt een run meerdere keren afdrukken. De aanmaningen kun je toevoegen aan het dossier van de debiteur. Dit stel je in de aanmaningsset in.

Let op:

Als je een run definitief afdrukt, kun je deze niet meer aanpassen. Controleer de run voordat je deze definitief afdrukt.

Wees voorzichtig met het afdrukken van een oudere run. Deze bevat alle openstaande posten die je hebt geselecteerd toen je de run genereerde. Het kan zijn dat deze openstaande posten inmiddels betaald zijn.

Na het definitief maken van de aanmaningen verhoogt Profit de aanmaningsteller van de openstaande post. Profit houdt in de eigenschappen van openstaande posten bij hoe vaak de betreffende factuur al op een aanmaning is voorgekomen. Je kunt vanuit deze eigenschappen ook een aanmaningsbrief afdrukken.

Aanmaningen definitief maken en afdrukken/e-mailen:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Aanmaning.
  2. Selecteer de laatste run.
  3. Klik op de actie: Definitief maken en afdrukken/e-mailen.
  4. Klik op Ja bij de melding.
  5. Vink Alleen nog niet verwerkte aanmaningen verwerken. als je regels wilt verwerken die nog niet afgedrukt/gemaild zijn.
  6. Vink Afwijkend verstrekken aan als je alle regels op dezelfde manier wilt verstrekken en dus geen rekening wilt houden met de Voorkeur verstrekkingswijze die bij de inkoop-/verkooprelaties is ingesteld.

Selecteer de verstrekkingswijze, het rapport en het berichtsjabloon (alleen bij e-mail) voor de afwijkende verstrekkingswijze.

1. Vink Opslaan in dossier als je de verstrekte rapporten wilt opslaan in het dossier van de relatie(s).
  7. Klik op: Volgende.
  8. Je ziet nu een overzicht van de relaties die je een overzicht stuurt en de verstrekkingswijze..
  9. Controleer eventueel het afdrukvoorbeeld of e-mailvoorbeeld.
  10. Klik op: Voltooien.

Je kunt verzonden aanmaningen per debiteur opvragen met het rapport Verzonden aanmaningen (Profit).

Let op:

Om de aanmaningen daadwerkelijk af te drukken dien je de taak af te handelen in de wachtrij via Financieel / Beheer / Wachtrij, actie Afhandelen. Hier kun je de printer selecteren.

Direct naar

1. Aanmaningen
  2. Aanmaningen inrichten
  3. Aanmaningsinstellingen per debiteur vastleggen
  4. Openstaande posten bewerken voor aanmaningen
  5. Aanmaningsrun toevoegen
  6. Checklist aanmaningsopdracht
  7. Aanmaningsrun controleren en bewerken
  8. Aanmaningen definitief maken en afdrukken
  9. Aanmaningen via openstaande posten raadplegen
  10. Rente op creditnota's