Facturen zonder workflow boeken en vrijgeven voor betaling

In sommige gevallen is het raadzaam om binnenkomende facturen te laten beoordelen op juistheid door een medewerker die daarvoor beslissingsbevoegdheid heeft (gekregen).

De medewerker die de inkoopfactuur invoert kan een specifieke beoordelaar toewijzen. Alleen deze beoordelaar kan de factuur vrijgeven (fiatteren) voor betaling, waardoor deze factuur wordt gedeblokkeerd en in een betaalbestand kan worden opgenomen.

Inhoud

Inkoopfactuur boeken

Je boekt de inkoopfactuur en je wijst een beoordelaar toe aan de mutatie.

Inkoopfactuur met de functionaliteit 'Facturen in omloop' boeken:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Controleer Boekjaar en Periode. Dit zijn het boekjaar en de periode waarin je mutatie boekt.
  3. Selecteer het juiste inkoopboek.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Vul de boekingsregel op normale wijze in.
  6. Vink Blokkeren in de boekingsregel aan.

Als je dit veld niet kunt wijzigen, is dit in de boekingslay-out ingesteld. Hierdoor kan bijvoorbeeld bereikt worden, dat inkoopfacturen altijd geblokkeerd worden.

7. Selecteer de beoordelaar.
  8. Controleer de gegevens.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Vervolgens kan de toegewezen beoordelaar de inkoopfacturen, waarbij hij/zij staat ingesteld als beoordelaar, beoordelen en vrijgeven.

Geblokkeerde inkoopfacturen raadplegen en vrijgeven

Als je de functionaliteit Facturen in omloop gebruikt, beoordeel je de inkoopfacturen waarbij je staat ingesteld als beoordelaar. Je gebruikt hiervoor een speciale startmenukeuze en niet de standaard menukeuzen Geblokkeerde factuur  of Openstaande posten.

Geblokkeerde inkoopfacturen raadplegen en vrijgeven:

1. Ga naar: Financieel / Crediteur / Te beoordelen factuur.

Profit toont de geblokkeerde facturen waarbij je staat ingesteld als beoordelaar.

2. Selecteer de factuur die je wilt vrijgeven.
  3. Klik op: Acties / Vrijgeven factuur

Direct naar

1. Inkoopfacturen blokkeren en vrijgeven
  2. Inrichting
  3. Inkoopfacturen handmatig blokkeren, beoordelen en vrijgeven
  4. Facturen in omloop boeken en vrijgeven voor betaling
  5. Inkoopfacturen beoordelen via InSite/OutSite (Workflow inkoopfactuur)