Rapportlay-out opdrachtbrief, betaalvoorstel en betaalspecificatie instellen

Profit levert standaard rapportlay-outs voor de opdrachtbrief, voorstel en specificatie betalingen crediteuren mee. Je kunt deze rapporten naar eigen wens wijzigen. Bijvoorbeeld met het logo van het bedrijf of het controlegetal Integriteitskenmerk. Het veld Integriteitskenmerk is een controlegetal, een hash-controle, dat Profit berekent aan de hand van de rekeningnummers en bedragen die in het bestand staan.

De contactpersoon voor de opdrachtbrief kun je aanpassen via Algemeen / Administratie / Beheer / Eigenschappen op het tabblad Algemeen.

Let op:

Het is pas mogelijk om het veld Integriteitskenmerk op het rapport te laten zien, als je in de eigenschappen van het bankrekeningnummer hebt aangegeven dat je werkt met de hash-controle. Dit stel je in via Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening, tabblad Bankrekening. Vervolgens toont het rapport voor de opdrachtbrief dit kenmerk bij de volgende betaalopdracht gemaakt in SEPA. De betaalopdracht moet wel verwerkt zijn (status Onderweg) anders wordt de waarde van het integriteitskenmerk niet gevuld.

Je kunt de standaard rapportlay-out eerst kopiƫren en de kopie wijzigen. Je kunt ook zelf een rapport toevoegen via rapport beheer.
In de eigenschappen van het bankrekeningnummer koppel je het gewenste rapport voor de opdrachtbrief, voorstel en betaalspecificatie.

Rapportlay-out voor opdrachtbrief, voorstel en specificatie betalingen instellen:

1. Ga naar: Financieel / Uitvoer / Beheer / Rapport.
  2. Selecteer het rapport.

3. Klik op de actie: KopiĆ«ren.
  4. Vul een naam in voor het rapport.
  5. De overige velden zijn van belang voor de autorisatie.
  6. Klik op: Voltooien.

Profit opent de rapportgenerator en je kunt direct aan de slag in de rapportlay-out.

7. Voeg velden velden toe aan het rapport, bijvoorbeeld het veld Integriteitskenmerk toe, als je dat wilt.
  8. Voeg een afbeelding of logo toe aan het rapport als je dat wilt.
  9. Ga naar: Document / Afsluiten.
  10. Klik Ja om het rapport op te slaan.