Subdienstverband (tijdelijke uitbreiding) toevoegen

Je kunt onder een dienstverband eventueel een subdienstverband toevoegen. Een subdienstverband lijkt in veel opzichten op een nevendienstverband, maar een subdienstverband krijgt geen eigen nummer inkomstenverhouding, wat een nevendienstverband wel krijgt.

Subdienstverbanden zijn bestemd voor het onderwijs. Als een docent als vervanger optreedt van een andere docent, krijgt de docent een subdienstverband m.b.t. de vervanging.

Je voegt een subdienstverband als uitbreiding vast, als het een uitbreiding betreft op de bestaande FTE-omvang van de medewerker.

Gegevens overnemen bij nieuw subdienstverband in InSite

Bij het toevoegen van een nieuw subdienstverband in InSite neemt Profit voor een uitbreiding of vervanging automatisch gegevens over.

Meer informatie hierover vind je hier.

Subdienstverband toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Contract.
  4. Open de eigenschappen van het laatste contract van het dienstverband waaraan je een subdienstverband wilt toevoegen.
  5. Klik op: ActiesNieuw subdienstverband.

Profit sluit de eigenschappen van het contract

6. Vul de begindatum in.

De begindatum van het subdienstverband is tevens de begindatum van het eerste contract.

Bepaalde gegevens (zoals de werkgever en cao en nummer inkomstenverhouding) gelden voor het dienstverband en het onderliggende subdienstverband. Daarom kun je deze gegevens niet wijzigen bij het toevoegen van een subdienstverband.

7. Klik op: Volgende.
  8. Vink Uitbreidingsdienstverband aan.

Profit genereert hierdoor een aanhangsel als onderwijs document.

9. Selecteer de reden dienstverband.

De reden die je selecteert neemt Profit op in de aanhangsel.

10. Klik op: Volgende.
  11. Selecteer de formatieplaats en de organisatorische eenheid.
  12. Klik op: Volgende.
  13. Vul het rooster in.
  14. Klik enkele malen op Volgende en dan op Voltooien om de wizard af te ronden.

Let op:

Het is wettelijk verplicht dat dienstverbanden en bijbehorende subdienstverbanden hetzelfde salaris hebben. Profit dwingt dit niet af, je moet hier zelf op letten.

Je keert terug naar de eigenschappen van de medewerker. Het nieuwe subdienstverband herken je aan de afwijkende kleur in de weergave.

Direct naar

1. Subdienstverband (meerdere dienstverbanden)
  2. Subdienstverband toevoegen (meerdere dienstverbanden)
  3. Subdienstverband (tijdelijke uitbreiding) toevoegen
  4. Vervangingsdienstverband toevoegen