Sjabloonpagina's van documenten onderhouden

Sjabloonpagina's bepalen de inhoud en indeling van pagina's die je met een documentsjabloon aanmaakt. De sitebeheerder onderhoudt deze sjabloonpagina's.

Als er al documenten zijn gemaakt op basis van het documentsjabloon worden aanpassingen in de sjabloonpagina na het publiceren ook doorgevoerd in de gekoppelde pagina's. Als je dit niet wilt voeg je eerst een documentsjabloon toe.

Let op:

Wijzigingen in tekstblokken worden niet doorgevoerd in gekoppelde pagina's. Vaak hebben gebruikers deze teksten in de gekoppelde documenten al aangepast.

Wijzigingen in de structuur en nieuwe elementen worden wel zichtbaar op gekoppelde pagina's. Als je bijvoorbeeld een video toevoegt, wordt deze op de gekoppelde pagina's getoond.

Onderhouden sjabloonpagina's:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Site.
  3. Klik op: Onderhouden / Onderhouden sjabloonpagina's.

4. Selecteer de sjabloonpagina.

Let op:

Heb je net een nieuw documentsjabloon toegevoegd en wordt dit niet getoond in InSite? Controleer of je de pagina geactiveerd hebt in de eigenschappen van de site. Als je dit al gedaan had, moet je uitloggen uit InSite en opnieuw inloggen.

5. Klik op: Bewerken.

Je kunt nu de tekst, de inhoud en de kolomindeling van de pagina aanpassen.

Je kunt een nieuw standaardonderdeel toevoegen, zoals de naam van de auteur, berschikbaarheidsdatum, of samenvatting.

Direct naar

1. Documentmanagement inrichten
  2. Documentsjabloon toevoegen
  3. Documentsjabloon activeren
  4. Documentpagina toevoegen aan de site
  5. Standaardindeling van documentsjablonen in InSite en OutSite maken