Portalpagina indelen

Een portalpagina is ingedeeld in secties. In deze secties plaats je pagina-onderdelen, zoals banners, afbeeldingen, plug-ins en tekstblokken, etc. Probeer van tevoren een goed beeld te schetsen van de lay-out van de pagina, dan weet je ook hoe je de sectie-indeling moet vastleggen.

De pagina bestaat uit een aantal rijen. Een rij kan als zodanig een sectie vormen, of verdeeld zijn in meerdere secties. Niet elke rij hoeft hetzelfde aantal secties te bevatten. Je kunt de breedte en de marges van bepaalde secties eventueel aanpassen De hoogte van een sectie kun je niet instellen, deze wordt bepaald door de inhoud. Als je bijvoorbeeld een afbeelding in een sectie plaatst, krijgt de sectie de hoogte van de afbeelding + de boven/onder marge.

Let op:

Je kunt alleen een portalpagina of sjabloonpagina indelen in secties. Als je op andere typen pagina's elementen naast elkaar wilt plaatsen, kun je een banner gebruiken.

Sectierij aan portalpagina toevoegen:

1. Open de pagina.
  2. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  3. Klik op: Secties.
  4. Klik Sectierijen en voer de rij toe.

Je beschikt automatisch over één rij met één sectie. In deze rij staat de titel van de pagina.

5. Klik op: Nieuw en voeg een rij toe met het gewenste aantal secties. De rij wordt onder de geselecteerde sectie geplaatst.

Bestaande rij aanpassen:

1. Klik op de sectie in een rij.
  2. Klik op: Secties om links of rechts een sectie toe te voegen.

3. Klik op: Indeling.
  4. Publiceer de pagina.

Sectierijen kopïeren en plakken:

Je kopieert een sectierij met alle secties, sectie-instellingen en de content van de secties.

1. Klik op: Sectierijen.

2. Klik op de sectierij die je wilt kopiëren.
  3. Klik op: Kopiëren.
  4. Klik op de sectierij waaronder je de sectierij wilt plakken.
  5. Klik op: Plakken.

Sectie kopïeren en plakken:

Je kopieert een sectie met de sectie-instellingen en de content van de sectie.

1. Klik op: Secties.
  2. Klik op: Kopiëren.
  3. Klik op de sectie waar je de sectie naast wilt plakken.
  4. Klik op: Plakken.
  5. Hierdoor ontstaat een nieuwe sectie rechts naast de geselecteerde sectie.

Als je bijvoorbeeld een sectierij hebt met drie secties en je plakt er één sectie bij, dan heb je een sectierij met vier secties.

Direct naar

1. Portalpagina's InSite en OutSite
  2. Portalpagina aanmaken
  3. Portalpagina indelen
  4. Sectiebreedte en uitvulkolom vastleggen
  5. Content toevoegen