Content op portalpagina plaatsen

Nadat je de sectie-indeling hebt vastgelegd, voeg je de content (knoppen, overzichten, video’s, tekst en afbeeldingen) toe.

Je kunt bij elk onderdeel de marges, padding en achtergrondkleur en -afbeelding zelf instellen, maar dit kan efficiƫnter. Je kunt hiervoor namelijk paginaonderdelen inrichten in het thema dat voor de site gebruikt wordt. Als je een paginaonderdeel toepast - bijvoorbeeld bij een afbeelding - dan worden de marges, padding en achtergrondkleur en -afbeelding automatisch overgenomen.

Als je in het thema een paginaonderdeel aanpast, dan wordt de wijziging doorgevoerd op alle onderdelen van de site die aan het paginaonderdeel gekoppeld zijn.

Op de AFAS-pagina's wordt de volgende indeling gebruikt:

Paginaonderdeel

Toepassing

Paginaonderdeel 1

Titel, subtitel en kleine banners

Paginaonderdeel 2

Weergaven, groeperingen

Paginaonderdeel 3

Banner vierkante iconbox

Paginaonderdeel 4

Banner iconbox horizontaal

Paginaonderdeel 5

Vervolg aansluitende onderdelen.

Dit zijn paginaonderdelen die direct aansluiten op een ander onderdeel (geen marges of padding).

Paginaonderdeel 6

Waarschuwing

Paginaonderdeel 7

Ter informatie

Paginaonderdeel 8

Eerste aansluitende onderdeel.

De andere onderdelen worden niet gebruikt, deze zijn dus nog vrij voor andere toepassingen. Ook de bovenstaande onderdelen kun je natuurlijk wijzigen.

Vanaf Profit 21 kun je in de Thema Editor per thema-onderdeel een omschrijving vastleggen, in plaats van een nummer.

Paginaonderdelen toevoegen:

1. Open de pagina.
  2. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  3. Klik op: Indeling.
  4. Klik op het toe te voegen pagina-onderdeel.

Bij het toevoegen van een pagina-onderdeel kun je een paginaonderdeel (uit het thema) selecteren of de opmaak en padding zelf bepalen.

5. Nadat je een onderdeel op de pagina hebt geplaatst, kun je dit wijzigen via de onderstaande knop:

Zie ook:

Plug-ins toevoegen:

Let op:

De onderdelen Knop, Afbeelding, Video fragment, Banner, Fotogalerij en Plug-in zijn ook beschikbaar in de CMS Editor. Dit betekent dat je deze onderdelen ook kunt gebruiken in een tekstvak of in een document.

1. Gebruik de knop Plug-ins om content van een andere site op je eigen site te embedden:

2. Versleep het onderdeel naar de juiste plaats. Als je op een onderdeel klikt kun je de eigenschappen openen en extra instellingen vastleggen.

Direct naar

1. Portalpagina's InSite en OutSite
  2. Portalpagina aanmaken
  3. Portalpagina indelen
  4. Sectiebreedte en uitvulkolom vastleggen
  5. Content toevoegen