Afbeelding op portalpagina plaatsen

Je plaatst een afbeelding op een portalpagina. Je kunt een afbeelding als knop (hyperlink) gebruiken, door de afbeelding te koppelen aan een interne pagina of een URL. Als je een afbeelding in een tekstvak of document wilt opnemen, gebruik je een andere procedure.

Gedrag afbeelding

Het gedrag van een afbeelding die je als pagina-onderdeel toevoegt, wordt als volgt bepaald:

• Je moet de afbeelding altijd zelf passend maken aan het aantal pixels van de sectie om deze correct te laten weergeven. We verkleinen deze niet automatisch naar de beschikbare ruimte van de sectie. Wanneer het aantal pixels van de afbeelding breder is dan dat van de sectie, zal de afbeelding worden afgekapt.
  • Indien de originele afbeelding 999 pixels breed of groter is, dan is de knop ''Gebruik originele afbeelding'' beschikbaar. Deze knop comprimeert de afbeelding, de kwaliteit van de afbeelding wordt dan dus lager. Dit komt de laadtijd van de pagina ten goede. We schalen de afbeelding niet.
  • Alleen indien de originele afbeelding breder is dan 1000 pixels, dan is het vergrootglas zichtbaar, ongeacht of deze in de sectie past of niet.
  • Het maximaal aantal px van de sectierij hangt af van de breedte van de site. De breedte van een sectie wordt bepaald door de instellingen van de sectie (uitvulsectie en sectiemarges).
  • In een onderdeel Tekst met opmaak kun je een achtergrond instellen. Hierop zullen we nooit een vergrootglas e.d. tonen.

Afbeelding op pagina plaatsen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waaraan je een afbeelding wilt toevoegen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Indeling.
  5. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Afbeelding.

6. Vul eventueel een Titel in voor de afbeelding.
  7. Vink Titel tonen aan de titel op de pagina getoond moet worden.
  8. Als je de afbeelding in een mediagalerij opneemt, kun je de afbeelding makkelijk hergebruiken op andere pagina's van de site.
  9. Als je de afbeelding als zodanig op de pagina wilt plaatsen, ben je klaar. Wijzig eventueel de marges en klik op Aanmaken.
  10. Als je de afbeelding wilt gebruiken als knop/hyperlink, selecteer je de pagina (van de huidige site) of je vult een externe URL in.
  11. Geef aan of je de gekoppelde pagina in het Huidig venster of in een Nieuw venster wilt openen.

12. Klik op: Aanmaken.
  13. Sleep de afbeelding naar de juiste plek op de pagina.

Direct naar

1. Content op InSite en OutSite
  2. Portalpagina toevoegen en indelen
  3. Tekst met opmaak toevoegen
  4. CMS-editor
  5. Afbeelding toevoegen
  6. Eigen knop toevoegen
  7. Video
  8. Banner
  9. Fotogalerij
  10. Groeperen van paginaonderdelen
  11. Onderdeel uit bestaande pagina
  12. Standaardonderdeel invoegen