Banner

Met een banner kun je knoppen, afbeeldingen, lijsten en hyperlinks presenteren, eventueel in de vorm van een animatie die de aandacht trekt.

Out_Banner

Inhoud

Beschrijving

Door gebruik te maken van een banner kun je in een 'vaste zone' toch wisselende informatie tonen. Ook kun je een vaste lijst van punten of een deel van het menu tonen.

Voordat je een banner toevoegt bepaal je eerst:

• wat je wilt tonen (inhoud)
  • op welke manier (presentatiestijl)
  • en hoeveel items (vastgelegd aantal of onbeperkt aantal)

Schematisch ziet dit er als volgt uit:

Ins_Banner (Beschr)

Animated gif (knipperende afbeelding)

Je kunt een knipperende afbeelding toevoegen zonder gebruik te maken van een banner. Een combinatie van afbeeldingen die elkaar snel afwisselen wordt een animated gif genoemd. Er zijn op internet diverse tools te vinden waarmee je meerdere afbeeldingen kunt combineren tot één gif-bestand. Voeg vervolgens een afbeelding toe en gebruik het gif-bestand als afbeelding.

Voorbereiding

• Thema instellen

Het thema bepaalt lettertype, lettergrootte, kleuren, lijnen, etc. Je legt het thema eenmalig vast en dit geldt voor alle banners van de site.

Werkwijze

Video

Direct naar

1. Content op InSite en OutSite
  2. Portalpagina toevoegen en indelen
  3. Tekst met opmaak toevoegen
  4. CMS-editor
  5. Afbeelding toevoegen
  6. Eigen knop toevoegen
  7. Video
  8. Banner
  9. Fotogalerij
  10. Groeperen van paginaonderdelen
  11. Onderdeel uit bestaande pagina
  12. Standaardonderdeel invoegen