Presentatiestijlen banner

Je kunt een banner op verschillende manieren presenteren. De presentatiestijl selecteer je bij het toevoegen van een banner.

Let op:

Tijdens het bewerken van een pagina zie je niet meteen of een afbeelding of knop past in het frame. Pas na het opslaan en het openen van de gepubliceerde pagina kun je zien of de aangepaste grootte van het frame toereikend is voor de knoppen, afbeeldingen of tekst.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van presentatiestijlen van een banner.

Inhoud

Iconbox

Een icon box in een banner kan een afbeelding, een titel en een toelichting bevatten. Titel en toelichting worden meegeleverd bij veel standaardonderdelen, maar je kunt deze zelf aanpassen. De iconboxes kunnen niet gebruikt worden in combinatie met de bron Acties.

De banneritems worden automatisch verdeeld over meerdere regels als dat nodig is. Er zijn twee presentatiestijlen, de iconbox horizontaal en de iconbox vierkant.

Hieronder zie je een voorbeeld van de Iconbox horizontaal:

Hieronder zie je een voorbeeld van de Iconbox vierkant:

Titel en omschrijving:

Elk icon heeft een titel en een omschrijving. De titel kun je wijzigen in de eigenschappen van de banner. De omschrijving staat in de eigenschappen van de pagina waarnaar verwezen wordt.

In het bovenstaande voorbeeld zie je de pagina Abonnementen met de tekst Overzicht van alle abonnementen. Je kunt de omschrijving als volgt wijzigen (in Sitebeheer).

1. Klik in de banner op de icon waarvan je de omschrijving wilt wijzigen, bijvoorbeeld de icon Abonnementen.
  2. De pagina Abonnementen wordt geopend.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Open de eigenschappen van de pagina, tabblad Banner.

Opsomming

Alle verwijzingen worden als tekst opgenomen in een opsomming die onder elkaar of naast elkaar gepresenteerd wordt. De opsommingen bestaan uit een opsommingsteken en tekst als de opsommingen onder elkaar staan en alleen uit de tekst als de opsommingen naast elkaar staan.

2G_Presentatiestijlen banner (05)

Keuzelijst

Alle verwijzingen worden als tekst opgenomen in een keuzelijst (dropdown). De keuzelijst bestaat uit een ingeklapte lijst en een knop waarmee je de lijst uitklapt. Standaard wordt het eerste item uit de keuzelijst getoond, met de knop selecteer je een ander item uit de keuzelijst.

2G_Presentatiestijlen banner (10)

Knoppen

Alle verwijzingen worden getoond als knoppen waarbij de tekst van de banner wordt gebruikt als label voor de knop. Als een bezoeker op de knop klikt wordt de bijbehorende verwijzing geopend. Als je knoppen naast elkaar toont, worden ze uitgelijnd binnen de beschikbare ruimte.

2G_Presentatiestijlen banner (20)

Afbeelding

Deze presentatiestijl toont de verwijzingen als afbeeldingen. De tekst wordt getoond als Tooltip. Als een bezoeker op een afbeelding klikt wordt de bijbehorende verwijzing geopend. Als een afbeelding te breed of te hoog is wordt de grootte automatisch aangepast zodat deze binnen de marge past, hierbij blijft de hoogte/breedte verhouding van de afbeelding intact.

2G_Presentatiestijlen banner (30)

Tegels

Deze presentatiestijl toont de verwijzingen als afbeelding met de tekst eronder. Als een bezoeker op de afbeelding of de tekst klikt wordt de bijbehorende verwijzing geopend.

2G_Banner toevoegen (35)

Caroussel

Deze presentatiestijl toont de verwijzingen als afbeelding. Er wordt steeds één afbeelding getoond die wordt vervangen door de volgende afbeelding. Je stelt zelf de interval in bij het toevoegen van de banner. Na het tonen van de laatste afbeelding wordt de eerste weer getoond. Voor iedere afbeelding wordt een nummer getoond, als je op het nummer klikt wordt meteen de bijbehorende afbeelding getoond. Bij meer dan vijf afbeeldingen staan er geen nummers meer maar alleen navigatieknoppen.

Je kunt bij de banner carrousel zelf de navigatiestijl bepalen. Je kunt kiezen uit: Geen, Bullets, Mediaspeler, Nummers, Vorige/Volgende. Verder kun je instellen of de banner automatisch moet afspelen of dat de bezoeker handmatig moet doorklikken.