Groeperen in InSite en OutSite

Je kunt onderdelen in InSite & OutSite groeperen zodat de pagina's overzichtelijker en visueel aantrekkelijker worden. De items in een groepering krijgen tabbladen of een uitschuif-keuzelijst.

Inhoud

Video

Beschrijving

Als je verschillende onderdelen van een pagina groepeert bespaar je ruimte op de pagina. De bezoeker kan via tabbladen of een keuzelijst snel wisselen tussen de verschillende onderdelen.

Door het samenvoegen heeft de klant ook snel een totaalbeeld, bijvoorbeeld bij een onderdeel waarbij een cockpit met kengetallen gecombineerd wordt met een overzicht met de detailinformatie en een onderdeel met uitleg.

Je kunt de volgende soorten onderdelen groeperen in een onderdeelgroep:

• De onderdelen uit de bestaande pagina:
    • Alle overzichten van een overzichtspagina
    • Een beperkt aantal eigenschappen.
  • Vrije opmaak
  • Banner
  • Video
  • Plug-ins
  • Analyse
  • Weergaven

Je kunt de gegevens op vier verschillende manieren groeperen. Via een Carrousel, Keuzelijst, Horizontale tabbladen of Verticale tabbladen

Groeperen in horizontale tabbladen

Je kunt de onderdelen van een pagina groeperen in horizontale of verticale tabbladen.

Voorbeeld horizontale tabbladen:

Ins_Groeperen in horizontale tabbladen (10)

Voorbeeld verticale tabbladen:

Ins_Groeperen in verticale tabbladen (10)

Groeperen in tabbladen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je de onderdelen wilt groeperen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Indeling.
  5. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Groepering.

6. Vul eventueel een titel in.
  7. Vink Titel tonen aan als je deze gegevens wilt tonen.
  8. Als je dit veld aanvinkt wordt er een lijn om de groepering getoond en zie je de titel van de groepering.
  9. Selecteer de Presentatiestijl.
  10. Vink Animatie aan als je een bewegende overgang wilt hebben bij het wisselen tussen tabbladen.
  11. Geef eventueel de hoogte van de groepering op.
  12. Als je niet wilt dat de groepering tegen de tekst aan staat vul je de Marges in.
  13. Klik op: Aanmaken.

Er is nu een lege groepering aan de pagina toegevoegd.

Groepering positioneren en indelen:

1. Dubbelklik op de groepering.
  2. Sleep de groepering naar de plek waar je deze wilt tonen.
  3. Selecteer een onderdeel dat je toe wilt voegen aan de groepering.
  4. Sleep het onderdeel naar de groepering, zodat je een rode stippellijn in de inhoud van de groepering ziet staan.
  5. Laat het onderdeel los, het is nu toegevoegd aan de groepering.
  6. Herhaal dit voor alle onderdelen die je aan de groepering wilt toevoegen.

Onderdelen van groepering herschikken

Je kunt de volgorde van de groepering op elk moment wijzigen.

Onderdelen herschikken:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina met de groepering die je wilt herschikken.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Indeling.
  5. Selecteer de groepering.
  6. Klik op: Onderdelen.

Ins_Groeperen - knop

7. Verplaats de tabbladen door ze naar de juiste plek te slepen.
  8. Sluit het scherm met de onderdelen..

Groepering of groepsonderdeel verwijderen

Je kunt een onderdeelgroep van de pagina verwijderen. Je krijgt een waarschuwing als er (nog) onderdelen in de groep zitten.

Je kunt een onderdeel eenvoudig uit een groepering verwijderen.

Let op:

Als je alle onderdelen uit de groepering terug wilt plaatsen als losse onderdelen op de pagina verwijder je de onderdeelgroep. Bij de vraag of je alle onderdelen in de groep ook wilt verwijderen klik je op Nee. Alle onderdelen worden dan teruggeplaatst onderin de pagina.

Onderdeel uit groepering verwijderen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina met de groepering die je wilt aanpassen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Indeling.
  5. Selecteer de groepering.
  6. Klik op: Onderdelen.

Ins_Groeperen - knop

7. Selecteer het onderdeel dat je uit de groepering wilt verwijderen.
  8. Klik op: Plaats terug.
  9. Sluit het scherm met de onderdelen.
  10. Klik op: Concept publiceren.
  11. Klik op Ja bij de melding..

Onderdeelgroep verwijderen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina die je wilt bewerken.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Selecteer de groepering.
  5. Klik op: Verwijderen.

Je krijgt nu de vraag of je de onderdelen in de groep ook wilt verwijderen uit de pagina.

• Nee: de onderdelen uit de groep worden teruggeplaatst onderin de pagina.
    • Ja: de onderdelen worden ook verwijderd.
  6. Klik op: Concept publiceren.
  7. Klik op Ja bij de melding..