Video toevoegen aan portalpagina

Je plaatst een YouTube-video op een portalpagina.

Je kunt ook video's van Vimeo op een pagina plaatsen of een video opnemen in een tekstvak.

Let op:

Voor het afspelen van video's is (naast een ondersteunde browser) HTML5 vereist. YouTube bevat standaard een 'fall back' naar een ander formaat als HTML5 niet wordt ondersteund.

Bepaalde versies van Google Chrome blokkeren het automatisch afspelen van video's met geluid. Mocht een video met geluid niet automatisch worden gestart, dan kan dit een oorzaak zijn. Daarom wordt het geluid bij automatisch afspelen onderdrukt, zodat video's toch automatisch afspelen. Als je de video maximaliseert, wordt het geluid niet meer onderdrukt.

Video toevoegen aan portalpagina:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de juiste portalpagina.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Indeling.
  5. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegenVideo fragment.

6. Vul titel en URL in.

7. Als de video meteen moet starten als de bezoeker de portalpagina opent, vink je Automatisch afspelen bij openen pagina aan.
  8. Klik op: Aanmaken.

Als je een video fragment opneemt in een kolom die groter is dan de afmetingen van het fragment lijnt Profit de video standaard links uit.

Gebruik de eigenschappen van het video-element om de hoogte en de marges in te stellen.

9. Klik op Sectierijen (in het kader Tonen). Hierdoor kun je bewerkingen op gehele sectierijen uitvoeren.

Direct naar

1. Content op InSite en OutSite
  2. Portalpagina toevoegen en indelen
  3. Tekst met opmaak toevoegen
  4. CMS-editor
  5. Afbeelding toevoegen
  6. Eigen knop toevoegen
  7. Video
  8. Banner
  9. Fotogalerij
  10. Groeperen van paginaonderdelen
  11. Onderdeel uit bestaande pagina
  12. Standaardonderdeel invoegen

Process

Portalpagina

Work area

InSite/OutSite