Afbeelding toevoegen

Je kunt afbeeldingen toevoegen aan de tekst.

Je hebt twee mogelijkheden om een afbeelding toe te voegen. De manier van toevoegen verschilt, maar als de afbeelding is toegevoegd, is het resultaat hetzelfde.

• Eenvoudige methode: Ins_Afbeelding toevoegen (10).

Je voegt alleen een afbeelding toe.

• Geavanceerde methode: Ins_Afbeelding toevoegen (20)

Je voegt een afbeelding toe en je kunt direct extra eigenschappen opgeven. Je kunt de afbeelding als knop gebruiken voor het openen van een andere pagina of een hyperlink en om marges instellen.

Na het toevoegen kun je de eigenschappen van een geselecteerde afbeelding wijzigen. Je kunt de startanimatie instellen en bepalen of tekst naast de afbeelding mag staan.

Afbeelding toevoegen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2.  Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  3. Klik met de muis op de plek waar je de afbeelding wilt invoegen.

Ins_Afbeelding toevoegen (15)

4. Klik op:Ins_Afbeelding toevoegen (20)
  5. Vul een titel in voor de afbeelding.
  6. Vink Titel tonen als je deze gegevens wilt tonen bij de afbeelding.

Slepen en neerzetten

Afbeelding kiezen in de Verkenner

Afbeelding plakken vanaf het Klembord

Afbeelding opnemen uit mediagalerij

Je kunt de mediagalerij alleen gebruiken als je een geavanceerde afbeelding toevoegt.

7. Je kunt de afbeelding gebruiken als knop om een andere pagina te openen. Selecteer dan een pagina bij Verwijzing bij afbeelding.
  8. Vul de marges in als je witruimte om de afbeelding wilt creƫren. Hiermee voorkom je dat de afbeelding tekst de tekst plakt.
  9. Klik op: Aanmaken.
  10. Selecteer de afbeelding.
  11. Verplaats de afbeelding naar de juiste plek door gebruik te maken van de uitlijning.

Je kunt ook met de rechter muisknop op de afbeelding klikken en de positie selecteren:

Ins_Afbeelding toevoegen (40)

Omdat de afbeelding links is uitgelijnd beschik je niet over deze keuze.

12. Klik op: Concept publiceren.

Startanimatie instellen:

Je kunt je site dynamischer maken door afbeeldingen te animeren. De animatie wordt uitgevoerd als de afbeelding buiten beeld staat en bij het scrollen in beeld komt. Dit is met name interessant bij mobiele toepassingen. Om een afbeelding te animeren open je de eigenschappen van de afbeelding en selecteer je de startanimatie.

Direct naar

1. CMS Editor
  2. Basis tekstopmaak
  3. Quote toevoegen
  4. Afbeelding toevoegen
  5. Pagina koppelen aan afbeelding
  6. Eigen knop toevoegen
  7. Video toevoegen
  8. Interne link toevoegen
  9. Hyperlink toevoegen
  10. Speciale tekens toevoegen
  11. Tabel toevoegen
  12. Pagina blokken tonen
  13. Undo/Redo