Facebook embedden op een site

Je beschikt over drie Facebook plug-ins die je op je site kunt plaatsen.

De knoppen (like, share, etc.) worden alleen getoond op OutSite-pagina's, niet meer op InSite-pagina's.

Inhoud

Facebook follow toevoegen

Je kunt de Volgen-knop van facebook toevoegen aan de pagina. Je kunt deze koppelen aan een speciaal bedrijfsprofiel of aan het profiel van een persoon.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / FacebookFacebook follow.
  3. Vul een waarde in bij Profiel URL.

Je kunt dit veld alleen invullen als je geen Social media plug-in hebt geselecteerd.

• Ga bijvoorbeeld naar www.facebook.com.
    • Meld je aan.

Als je al een keer bent aangemeld open je automatisch het profiel.

• Klik op de gebruikersnaam.
    • Kopieer de URL.

Voorbeeld:  https://www.facebook.com/AFASSoftware.

• Plak deze URL in Profiel URL.
  4. Geef aan waar je de Teller wilt tonen. Hierdoor zie je in één keer hoeveel mensen de pagina volgen.
  5. Vul een waarde in bij Vaste breedte.
  6. Vul een waarde in bij Vaste hoogte.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

7. Klik op: Aanmaken.
  8. Klik op: Concept publiceren.

Het resultaat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Ins_Plugin (40a)

Facebook like toevoegen

Je kunt de Vind ik leuk knop van Facebook toevoegen aan de pagina.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / FacebookFacebook like.
  3. Geef aan of je de Teller wilt tonen, en zo ja, waar. Hierdoor zie je in één keer hoeveel mensen de pagina leuk vinden.
  4. Vul een waarde in bij Vaste breedte.
  5. Vul een waarde in bij Vaste hoogte.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

6. Klik op: Aanmaken.
  7. Klik op: Concept publiceren.

Het resultaat is bijvoorbeeld:

Ins_Plugin (40b)

Facebook tijdlijn toevoegen

Je kunt van een opgegeven Facebook profiel de tijdlijn tonen zodat een bezoeker de berichten in één overzicht ziet.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / FacebookFacebook tijdlijn.
  3. Vul een waarde in bij Facebook pagina URL.

Voorbeeld: http://www.facebook.com/AFASSoftware

4. Vul een waarde in bij Vaste breedte.
  5. Vul een waarde in bij Vaste hoogte.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

6. Klik op: Aanmaken.
  7. Klik op: Concept publiceren.

Het resultaat is bijvoorbeeld:

Ins_Plugin (40c)

Facebook Share toevoegen

Je kunt een knop toevoegen waarmee de site-bezoeker een pagina kan delen.

Let op:

Deze plug-in is alleen beschikbaar op OutSite.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / FacebookFacebook share.
  3. Geef aan of je de Teller wilt tonen, en zo ja, waar. Hierdoor zie je in één keer hoe vaak de pagina gedeeld is.
  4. Vul de hoogte in.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

5. Klik op: Aanmaken.
  6. Klik op: Concept publiceren.