Twitter embedden op een site

Je kunt verschillende Twitter plug-ins toevoegen. Je kunt de tweet/share en hashtag knoppen toevoegen aan een pagina. Als een gebruiker daarop klikt stuurt hij bijvoorbeeld een tweet. Via de Follow-knop volgt de bezoeker de gekoppelde gebruiker.

Je kunt een tijdlijn toevoegen aan een twitter profiel zodat de bezoekers in één keer de (recente) berichten zien. Ten slotte kunt je een Twitter zoekterm koppelen waarmee de bezoeker een overzicht krijgt van de tweets bij de ingestelde zoekterm.

De knoppen (like, share, etc.) worden alleen getoond op OutSite-pagina's, niet meer op InSite-pagina's.

Inhoud

Twitter tweet/share/hashtag buttons

Je kunt maar één knop per keer toevoegen.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / Twitter / Twitter tweet/share/hashtag buttons.
  3. Vul een waarde in bij Html-blok.
  4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Twitter follow toevoegen

Je kunt de Follow-knop van twitter toevoegen aan een pagina. Als de bezoeker hierop klikt volgt hij de gekoppelde gebruiker.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / Twitter / Twitter follow.
  3. Vul de gebruiker/het bedrijf in die bezoekers kunnen volgen via deze pagina.

Je kunt dit veld alleen invullen als je geen Social media plug-in hebt geselecteerd.

Voorbeeld: @Afas.

4. Vink Teller aan als je het aantal volgers wilt tonen.
  5. Geef aan of je de grote Follow-knop wilt tonen.

Als je hiervoor kiest wordt de naam van de gebruiker in de knop getoond.

6. Vul de overige velden in.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

7. Klik op: Aanmaken.
  8. Klik op: Concept publiceren.

Als de bezoeker op de knop Volgen klikt opent hij twitter.com. Hij kan nu inloggen en direct de ingestelde bezoeker volgen.

Het resultaat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Ins_Plugins (30a)

Twitter tijdlijn toevoegen

Je kunt een tijdlijn toevoegen aan een twitter profiel zodat de bezoekers in één keer de (recente) berichten zien.

als je een twitter account heeft kun je daar widgets aan toevoegen. Eén van deze widgets is de tijdlijn.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / Twitter / Twitter tijdlijn.
  3. Vul een waarde in bij Html-blok.

Kopieer in dit veld de HTML-code vanuit het twitter account.

• Open je twitter account.
    • Open de instellingen van het profiel.
    • Klik op: Widgets.
    • Klik op: Nieuwe maken.
    • Klik op: Tijdlijn van gebruiker.
    • Vul de velden in.
    • Vul het veld Domeinen goed in!
    • Klik op: Widget maken.
    • Kopieer de code die rechtsonderin verschijnt.

Als je in het blok klikt, selecteer je automatisch de hele tekst.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Het resultaat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Ins_Twitter tijdlijn (10)