Zoeken in OutSite

Je gebruikt Openindex voor het zoeken op OutSite.

Let op:

Openindex kan alleen publiekelijk toegankelijke pagina's indexeren (anoniem toegankelijke pagina's). Mocht je geen pagina's zien, kijk dan eerst in de eigenschappen van de site of het om een anonieme site gaat. Als je dit wijzigt, schakel dan daarna het zoeken uit en vervolgens weer in om te beginnen met indexeren.

Bij pagina's met een ander inlogniveau dan anoniem moet de gebruiker eerst inloggen, deze pagina's kan Openindex niet openen en ook niet indexeren. Deze pagina's zullen dus nooit zichtbaar zijn in het zoekresultaat.

Inhoud

Zoeken op OutSite via Openindex inschakelen

Je schakelt het zoeken in.

Zoeken via Openindex inschakelen:

Nadat je de onderstaande stappen hebt uitgevoerd, wordt de site geïndexeerd. Het kan even duren voor dit proces voltooid is.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de OutSite-site.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen en vink het veld Zoeken aan..

Deze zoekmethode maakt gebruik van het communicatieprofiel Openindex. Dit communicatieprofiel wordt gedeblokkeerd uitgeleverd, hier hoef je verder niets mee te doen.

Positie zoekknop op de site

Je kunt de zoekknop op verschillende plaatsen tonen, of niet tonen.

Zoekknop Rechtsboven in de header tonen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad: Zoeken.
  4. Selecteer de locatie voor het zoekveld met de knop bij Locatie snelzoeken:
    • Rechtsboven in header

• Rechts naast menu in header

5. Bepaal of je een standaardknop wil gebruiken en selecteer de knop. Deze knoppen zijn gekoppeld aan het thema van de site.
  6. Klik op: Aanpassen.

Je krijgt nu de melding dat de wijziging direct wordt doorgevoerd in de site.

7. Klik op Ja bij de melding..

Geen zoekknop tonen:

Je kunt ervoor zorgen dat de bezoekers niet kunnen zoeken op de site. Selecteer Geen snelzoeken bij Locatie snelzoeken.