Sitebeheer starten en afsluiten

Een sitebeheerder (webmaster) beheert de site via het menu Sitebeheer. Alleen een ingelogde gebruiker met de juiste rechten kan Sitebeheer starten.

Een sitebeheerder kan een menu en pagina's aan de site toevoegen, aanpassen en verwijderen. Verder kan hij bijvoorbeeld de inhoud van pagina's veranderen, het thema aanpassen, een ander logo koppelen, etc.

Je kunt in de organisatie meerdere mensen aanwijzen (autoriseren) als sitebeheerder. Wij raden je dan aan om goede afspraken te maken over wie welke pagina's beheert.

Inhoud

Sitebeheer starten

Een sitebeheerder (webmaster) beheert de site via het menu Sitebeheer. Alleen een ingelogde gebruiker met de juiste rechten kan Sitebeheer starten.

1. Start InSite en log in.
  2. Klik op je gebruikersnaam / Sitebeheer.

Ins_Sitebeheer opstarten (10)

Je beschikt nu over het sitebeheer-menu.

Is het bovenstaande menu niet beschikbaar? Plaats dan de optie /admin achter de url.

Sitebeheer afsluiten

De Sitebeheerder is een ingelogde gebruiker die toegang heeft tot het menu Sitebeheer. Als hij het menu Sitebeheer afsluit, is hij weer als gewone gebruiker ingelogd.

Sitebeheer afsluiten:

1. Klik op Sitebeheer sluiten (rechtsboven in het InSite-scherm).

Je bent nog wel ingelogd als gebruiker maar niet meer als sitebeheerder. Als je Sitebeheer afsluit, keer je terug naar de startpagina van de site

Ins_Sitebeheer afsluiten (20)

Direct naar

1. Sitebeheer
  2. Sitebeheerder aanstellen
  3. Sitebeheer starten en afsluiten
  4. Pagina bewerken, concept opslaan en publiceren
  5. Toon AFAS-versie van een pagina
  6. Conceptpagina verwijderen en wijzigingen ongedaan maken
  7. Site voor smartphones en tablets (responsive design)
  8. Achtergrond en logo site instellen