Site voor smartphones en tablets (responsive design)

InSite-en OutSites-sites passen zich automatisch aan de afmetingen van een browserscherm aan ('responsive design'). Veel onderdelen van de site schalen automatisch mee met de afmetingen van het beeldscherm. Hierdoor kan een site ook op bijvoorbeeld een tablet goed worden getoond.

Een normale website - gemaakt voor een beeldscherm - is minder geschikt voor een smartphone. Daarom kun je een site geschikt maken voor smartphones (mobiele site). Als de site op een smartphone geopend wordt, wordt de mobiele site getoond in plaats van de standaardsite.

• De mobiele site heeft een indeling die goed werkt op een smartphone: elementen worden op een logische volgorde onder elkaar gezet.
  • Marges worden niet toegepast, waardoor de ruimte op het scherm optimaal wordt benut.
  • Je gebruikt op de mobiele site pagina's die hiervoor geschikt zijn. Dit kunnen pagina's zijn die ook op de standaardsite getoond worden. Je kunt echter ook pagina's toevoegen die uitsluitend op de mobiele site gebruikt worden, of juist pagina's uitsluiten voor mobiel gebruik.

Inhoud

Video

Beschrijving

De standaardsite (voor normale beeldschermen) en de mobiele site hebben dezelfde URL, bijvoorbeeld https://12345.afasonline.nl. Als je een mobiele site gebruikt, past de site zich vanzelf aan het type device aan. De toepassing is als volgt:

• Desktop (standaardsite)

De standaardsite geldt voor pc's en tablets in de landscape-stand (liggend).

• Mobiel

De mobiele site geldt voor smartphones en tablets in de portrait-stand (staand).

Als je de mobiele site niet gebruikt, dan geldt altijd de standaardsite. Je bepaalt dit in de instellingen.

Presentatie van de mobiele site

Een mobiele site benut altijd de breedte van het mobiele scherm. De maximumbreedte van de site als geheel geldt alleen voor de standaardsite, niet voor mobiele sites.

Marges - op welk niveau dan ook - gelden niet voor de mobiele site:

• De marge (links/rechts) van de site geldt alleen voor de standaardsite.
  • De marges (links/rechts/boven/onder) van specifieke onderdelen, zoals banners, groeperingen, en overzichten, gelden alleen voor de standaardsite.

De achtergrondafbeelding van de standaardsite wordt niet gebruikt voor de mobiele site.

Indeling van de mobiele site

De startpagina (home page) van de standaardsite is ook de startpagina van de mobiele site. Andere menu-items van het hoofdmenu zijn bereikbaar via het 'hamburger-menu' (linksboven). Als het hamburgermenu geopend is, kan een gebruiker zijn persoonlijke instellingen bereiken via het tandwiel.

Je kunt paginaonderdelen maken die alleen bestemd zijn voor gebruik op de mobiele site en je kunt bepalen dat pagina's en paginaonderdelen juist niet bestemd zijn voor de mobiele site.

Als je niet bent ingelogd, zie je in het 'hamburger-menu' een knop met een hangslot. Klik op deze knop om in te loggen.

Werkwijze