Dagboeken voor verkoopfacturen instellen

Verkoopfacturen wil je in Profit Financieel verwerken. Daarvoor stel je het dagboek in waarop je facturen en creditfacturen wilt boeken. Op hoog niveau doe je dit in de integratiesoort. Je kunt hier in een verkooprelatieprofiel van afwijken voor een bepaalde groep verkooprelaties.

Dagboek facturen en creditfacturen voor verkoop instellen in Integratiesoort:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Open de eigenschappen van de integratiesoort Verkoopfacturen Ordermanagement of voeg deze toe.
  3. Selecteer bij Dagboek het dagboek waarop je de verkoopfacturen wilt boeken.
  4. Selecteer bij Dagboek creditfacturen het dagboek waarop Profit creditfacturen uit Ordermanagement moet boeken. Voeg er eventueel eerst één toe, bijvoorbeeld voor België.
  5. Klik op: OK.

Afwijkende dagboeken voor facturen en creditfacturen voor verkoop instellen in Verkooprelatieprofiel:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel.
  2. Open het verkooprelatieprofiel.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Selecteer bij Dagboek het dagboek van de instelling in de integratiesoort Verkoopfacturen Ordermanagement afwijkend dagboek waarop je de verkoopfacturen wilt boeken.
  5. Selecteer bij Dagboek creditfacturen een van de instelling in de integratiesoort Verkoopfacturen Ordermanagement afwijkend dagboek voor de creditfacturen.
  6. Klik op: OK.

Creditfactuur afletteren inrichten:

Als je een factuur crediteert in Profit Ordermanagement, kan Profit automatisch een afletterjournaalpost toevoegen in Profit Financieel. Dit gebeurt alleen als de factuur nog volledig openstaat. Profit voegt deze journaalpost toe bij het journaliseren van de creditfactuur. Om deze functionaliteit te gebruiken moet je een dagboek opgeven in Profit Financieel.

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie
  2. Ga naar het tabblad: Boeken overig.
  3. Selecteer bij Dagboek factuuraflettering. Profit plaatst de afletterjournaalposten in dit dagboek.
  4. Klik op: OK.

Process

Facturering

Work area

Ordermanagement