Artikel blokkeren

Als je een artikel niet meer gebruikt (je koopt het niet meer in en/of verkoopt het niet meer), kun je dit blokkeren.

Het voordeel van blokkeren is dat de artikelhistorie bewaard blijft en dat je het artikel alleen hoeft te deblokkeren als je het weer wilt gebruiken. Als je het artikel verwijdert ben je de artikelhistorie kwijt en moet je een nieuw artikel aanmaken als je het weer wilt gebruiken. Je kunt een geblokkeerd artikel niet meer toevoegen in het inkoop- en verkoopproces.

Als je een artikel blokkeert terwijl dit nog voorkomt in een lopende order, dan wordt er van die orderregel geen pakbonregel gegenereerd.

Artikel blokkeren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de eigenschappen van het artikel.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Vink Geblokkeerd aan.

5. Selecteer eventueel bij Vervangend artikel het artikel dat Profit in de regel in de boekingslay-out moet invullen zodra dit geblokkeerde artikel geselecteerd wordt.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Het artikel is nu geblokkeerd. Standaard zijn geblokkeerde items niet meer zichtbaar.

7. Om de weergave te verversen druk je op F5.
  8. Filter op de code van het artikel. Profit vindt het artikel niet meer.

Let op:

Als je de weergave ververst of opnieuw opent is het geblokkeerde artikel niet meer zichtbaar!

Geblokkeerde items zichtbaar maken:

Als een weergave het veld Geblokkeerd bevat, kun je geblokkeerde gegevens tonen of verbergen.

1. Om geblokkeerde regels te verbergen gebruik je de keuze Geblokkeerde regels verbergen (Ctrl+Shift+B)

2. Om geblokkeerde regels te tonen gebruik je de keuze Geblokkeerde regels tonen (Ctrl+Shift+B)

De weergave toont ook geblokkeerde gegevens. Deze gegevens hebben een grijze achtergrond.

3. Verwijder het filter.
  4. Scroll naar beneden.

Het artikel is nu weer zichtbaar in de weergave als regel met grijze achtergrond.

5. Klik weer op de knop om geblokkeerde items opnieuw onzichtbaar te maken.

Direct naar

1. Artikel
  2. Artikel toevoegen
  3. Artikelen raadplegen
  4. Artikel wijzigen
  5. Artikel kopiƫren
  6. Vervangend artikel instellen
  7. Artikel instellen met voorraadprofiel
  8. Artikel blokkeren
  9. Bestelstaffel en minimum aantal controle instellen
  10. Meerdere afbeeldingen bij artikelen importeren
  11. Itemcode wijzigen
  12. Artikelgegevens afdrukken
  13. Importeren van artikelen o.a.