Productiebon afhandelen

Als een productiebon klaar is, handel je hem af. Hierdoor wordt de status gewijzigd van Actief naar Afgehandeld. Er gebeurt niets met de voorraad. Dat is al bij de omzetting van productieorder naar productiebon gebeurt of op het moment dat je een handmatig toegevoegde productiebon voltooide.

Zowel bij een Productieorder als bij een productiebon heb je de actie Afhandelen. Dit kan tot verwarring leiden.

Let op:

Het handmatig afhandelen kun je niet terugdraaien.

Productiebon handmatig afhandelen/gereedmelden:

1. Ga naar: Ordermanagement / Productie / Productiebon.
  2. Selecteer de productiebon die je wilt afhandelen.
  3. Klik op: Meer actiesAfhandelen.
  4. Klik op Ja bij de melding..

Als er sprake is van een tekort aan voorraad (status Deellevering) die je niet verder wilt uitvoeren (produceren) en je handelt de productiebon af, dan moet je ook de productieorder nog afhandelen, anders wordt de reservering op de voorraad niet opgeheven.

Direct naar

1. Productie
  2. Inrichten
  3. Productie analyse raadplegen
  4. Maakartikel inkopen productie via Bestelvoorstel
  5. Productieorder
  6. Voorraad voor productie raadplegen
  7. Productiebon toevoegen
  8. Aan productie toegewezen order/voorcalculatie raadplegen
  9. Productieorder vrijgeven
  10. Productiebon afhandelen
  11. Productiebonnen collectief verwijderen