Productieorder handmatig afhandelen

De actie Afhandelen zet de productieorder op de status Handmatig afgehandeld. Daarmee zeg je dat er niets meer mee gedaan wordt. De reservering die er lag op de onderliggende artikelen wordt geannuleerd.

Na handmatig afhandelen of verwijderen van een producproductieorder kun je standaard opnieuw een productievoorstel maken voor de gekoppelde verkooporderregels. Als je dit niet wilt, kun je dit anders instellen.

Zowel bij een productieorder als bij een productiebon heb je overigens de actie Afhandelen. Dit kan tot verwarring leiden.

Als een productieorder de status Afgehandeld heeft, dan is er via de actie Aanmaken productiebon een productiebon toegevoegd, gebaseerd op de productieorder. Daarbij is ook de voorraad van het maakartikel opgeboekt en de onderliggende artikelen afgeboekt.

Let op:

Het handmatig afhandelen kun je niet terugdraaien.

Productieorder handmatig afhandelen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Productie / Productieorder.
  2. Selecteer de productieorder die je wilt afhandelen.
  3. Klik op: Meer actiesAfhandelen.
  4. Klik op Ja bij de melding..
  5. Klik op OK bij de melding.

De reservering van de voorraad van de aan het maakartikel gekoppelde (normale) artikelen wordt ongedaan gemaakt.

Direct naar

1. Productieorder
  2. Productievoorstel instellen
  3. Productieorder handmatig toevoegen
  4. Productieorder via Productievoorstel maken
  5. Subproductieorders maken
  6. Maakartikel afwisselend inkopen via Bestelvoorstel en produceren via Productievoorstel
  7. Productieorder handmatig afhandelen