Productieorder toevoegen

Voor het produceren voeg je eerst een Productieorder toe als een soort interne inkooporder, waarin je vastlegt welk maakartikel geproduceerd wordt en welke onderdelen hiervoor nodig zijn. Na het produceren wordt de order definitief gemaakt via een Productiebon. De Productieorder gebruik je als je wilt controleren of er genoeg voorraad is van de onderdelen voordat je produceert.

Productieorder handmatig toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Productie / Productieorder.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Productieorder (Profit) als je deze keuze krijgt.
  4. Selecteer het magazijn.
  5. Vul eventueel het veld Administratie. In het rapport voor het afdrukken van de productieorder zie je dan ook de administratiegegevens.
  6. Vul de velden in.

In de detailsectie beschik je over de knop 'Samenstelling'. Hiermee open je een subscherm met de onderdelen van de samenstelling. Deze knop wordt actief als je een regel met een samenstelling hebt ingevoerd. In dit subscherm kun je het volgende doen:

• Als de samenstelling een Variabele samenstelling is, dan wordt dit subscherm automatisch geopend nadat je een aantal hebt ingevuld in het hoofdscherm. Je kunt nu de aantallen bij de getoonde onderdelen aanpassen en onderdelen verwijderen, toevoegen of wijzigen.
    • Als de samenstelling geen Variabele samenstelling is, dan moet je dit subscherm openen via de knop onderaan de detailsectie. Je kunt de getoonde onderdelen en de aantallen daarvan nu niet aanpassen.
  7. Zodra je de regel voltooit, verschijnt een sub-boekingslay-out waarin je ziet welke onderdelen deel uitmaken van de samenstelling.

Klik eventueel op de actie Samenstelling om de onderdelen te zien als hier niet van een variabele samenstelling sprake is.

Het is mogelijk dat je een melding krijgt over het maximaal te produceren aantal op grond van de voorraad. Raadpleeg de voorraad van de onderdelen en zorg eventueel voor een magazijnverplaatsing of voeg de productieorder opnieuw toe, maar dan voor een ander magazijn.

8. Wijzig eventueel de samenstelling (als het om een variabele samenstelling gaat).
  9. Klik op: Voltooien.

Zie ook

Direct naar

1. Productieorder
  2. Productievoorstel instellen
  3. Productieorder handmatig toevoegen
  4. Productieorder via Productievoorstel maken
  5. Subproductieorders maken
  6. Maakartikel afwisselend inkopen via Bestelvoorstel en produceren via Productievoorstel
  7. Productieorder handmatig afhandelen