Maakartikel compleet inkopen via Bestelvoorstel

Als je maakartikelen op voorraad hebt maar niet zelf produceert, kun je deze automatisch compleet inkopen via het bestelvoorstel.

Samenstelling van type Maakartikel inkopen via Bestelvoorstel:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  2. Open de eigenschappen van de samenstelling van het type maakartikel.
  3. Ga naar het tabblad: Voorraad.
  4. Selecteer bij Voorraadprofiel een voorraadprofiel met voorraadaanvulling, bijvoorbeeld Kleine voorraad, grote bestellingen direct inkopen of Altijd voorraad of Hoge omloopsnelheid / Bulk inkoop.
  5. Als je geen voorraadprofiel selecteert, stel je de velden handmatig in:
    1. Selecteer bij Bestelvoorstel bij verkoop één van de opties Altijd (gehele orderregel loopt via inkooporder) (A) of Altijd vraag stellen (ongeacht voorraadtekort) (S).
    2. Vink Voorraadaanvulling aan.
    3. Selecteer Controle op vrije voorraad (verkooporder en pakbon) bij Voorraadcontrole.
  6. Vul bij Minimum voorraad een aantal in waar de voorraad niet onder mag komen, bijvoorbeeld 1.
  7. Vul bij Aanvullen tot een aantal in tot waar je nieuwe wilt produceren/inkopen, bijvoorbeeld 2.
  8. Selecteer Inkopen bij Methode voorraadaanvulling.

Je kunt eventueel ook Inkopen of produceren selecteren als je de samenstelling zowel inkoopt als zelf produceert, afhankelijk van wat je op dat moment belangrijk vindt: snelheid of lage kosten.

9. Vul de overige velden in.
  10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Productie
  2. Inrichten
  3. Productie analyse raadplegen
  4. Maakartikel inkopen productie via Bestelvoorstel
  5. Productieorder
  6. Voorraad voor productie raadplegen
  7. Productiebon toevoegen
  8. Aan productie toegewezen order/voorcalculatie raadplegen
  9. Productieorder vrijgeven
  10. Productiebon afhandelen
  11. Productiebonnen collectief verwijderen