Pensioenoverstappers per 2017

Per 1 januari 2017 zijn er meerdere pensioenfondsen die overstappen van Syntrus naar een ander pensioenfonds.
Per overstap zal verschillen wat Profit ondersteunt, en welke stappen je moet nemen.

Pay_Overstappens van Syntrus naar

Inhoud

Beschrijving

Voor de nieuwe aanlevering wijzig je een aantal gegevens. Veel van deze stappen zijn voor alle pensioenfondsen gelijk, ongeacht naar welke pensioenuitvoerder ze gaan:

• Je beëindigt de instantie Syntrus bij de betreffende medewerkers en werkgever per 31-12-2016 (ook bij vierwekenverloning).
  • Je voegt een nieuwe instantie toe en selecteert Pensioenaangifte bij Soort instantie en het juiste pensioenfonds bij Sector/bedrijf.

Voor Groothandel Textiel en Schoenherstellers, kies je bij Sector/bedrijf voor TKP.

Voor Beveiliging kies je bij Sector/bedrijf voor Beveiliging.

Voor Sigaren kies je Interpolis bij Soort instantie en Agrarisch bedrijf bij Sector/bedrijf.

Let op:

De keuze die je hier vastlegt kan je niet meer wijzigen zonder de instantie te verwijderen. Let er dus op dat je het juiste pensioenfonds kiest.

• De nieuwe instantie voeg je toe bij de werkgevers en de medewerkers per 01-01-2017. Dit kan via een import via HRM / Beheer / Import Instantie / Uniforme pensioenaangifte.
  • Vink het veld Pensioenaangifte genereren aan aan op het tabblad Loonheffingennummer in de instantie Belastingdienst. Maak het veld Instantie pensioenaangifte op dit tabblad leeg.

Pensioenaangifte verloopt via intermediair bij TKP

• Voor TKP geldt dat deze niet aan te leveren is met het veld Pensioenaangifte verloopt via intermediair. Dit veld kan je alleen aanvinken bij UPA sectoren. Dit betekent dat je alleen de aansluitnummers van de werkgevers waar je de pensioenaangifte voor verzorgt kunt toevoegen en niet jullie nummer leverancier. Alle werkgevers in de omgeving met een instantie voor TKP moeten dus allemaal hun eigen aansluitnummer hebben.

Communicatie met AGH en groothandel Bouwmaterialen:

Voor Appel Pensioen (voorheen AGH) en groothandel Bouwmaterialen lever je aan via de externe portal. Er is geen specifieke communicatieservice voor deze pensioenuitvoerders.

Lees hier hoe je deze inricht.

Berichten aanleveren:

1. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Open het bericht.
  3. Ga naar het tabblad: Bijlage.
  4. Selecteer de bijlage.
  5. Klik op: Opslaan bijlage.
  6. Sla het bestand lokaal op.
  7. Stuur het bestand naar de pensioenuitvoerder op basis van de instructies van de pensioenuitvoerder.

Communicatie met AZL:

• Voor AZL lever je aan via het communicatieprofiel AZL. De pensioenberichten gaan via dit communicatieprofiel naar CGI.

De gebruikersnaam en het wachtwoord voor het communicatieprofiel worden door AZL verstuurd.

Meer informatie over de pensioenaangifte bij AZL vind je terug op de website van AZL.

Communicatie met TKP:

• Voor TKP lever je aan via het communicatieprofiel voor TKP.

De gebruikersnaam en het wachtwoord voor het communicatieprofiel worden door TKP verstuurd. De verstrekte inloggegevens voor het webportaal gelden ook voor het communicatieprofiel in Profit.

Premieberekening

De premieberekening voor het pensioenfonds Beveiliging wijzigt per 01-01-2017.

Ondersteuning Profit

Per pensioenfonds dat overstapt, kan de manier veranderen waarop Profit ondersteuning biedt aan het aanleveren van voorgaande jaren.

ICK en Rijn en binnenvaart en Beveiliging

Als je een jaaroverschrijdende correctie maakt, wordt deze tot een datum van 15 februari 2017 aangeleverd bij Syntrus.
Jaaroverschrijdende correcties na deze datum komen bij de nieuwe pensioenuitvoerder aan.

Overige Pensioenfondsen

Voor de pensioenfondsen Slagers, Graanbe- en verwerkingsbedrijven, Groothandel textiel, Sigaren, Schoenherstellers en Groothandel Bouwmaterialen is er vanuit Profit geen ondersteuning voor jaaroverschrijdende correcties naar Syntrus.

Direct naar

1. Uniforme pensioenaanlevering inrichten (UPA)