Lerarenopleiding

Je kunt per leraar de genoten lerarenopleiding en de vakken vastleggen. Als je bij alle leraren de opleiding en vakken vastlegt, is het makkelijk om vervanging te vinden, bijvoorbeeld bij verzuim. Ook voor het vullen van de gegevens het Lerarenregister kan een goede invulling van de opleiding van pas komen. Wanneer de leraar een nieuwe benoeming krijgt, kan je meteen zien waarvoor de leraar bevoegd is.

Als voorbereiding moet je eerst de opleidingen en vakken toevoegen. Dit kan via een import of handmatig.

Inhoud

Opleiding handmatig vastleggen

Veel opleidingen met bijbehorende vakken worden door AFAS meegeleverd en kan je door middel van een import in Profit zetten.

Als je zelf een opleiding wilt toevoegen met de bijbehorende vakken leg je dit vast op het hoogste niveau.

Lerarenopleiding toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Inrichting / Opleiding
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden.
  4. Vink Lerarenopleiding aan.

Hrm_Lerarenopleiding (10)

5. Klik op: Voltooien.
  6. Open de opleidingsregel.
  7. Ga naar het tabblad: Vak.
  8. Klik op: Nieuw.
  9. Selecteer het vak.

Als het vak nog niet aanwezig is, klik je op Nieuw en voeg je het vak toe. Wanneer je op Voltooien klikt kan je nog een vak toevoegen. Klik op Annuleren als je alle gewenste vakken hebt toegevoegd.

Hrm_Lerarenopleiding (20)

10. Selecteer de graad.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.
Lerarenopleidingen en vakken importeren

Wanneer je gebruik wilt maken van de opleidingen die wij meeleveren gebruik je hiervoor imports.

We hebben hiervoor twee importdefinities en twee imports gemaakt. Met de eerste voeg je de opleidingen toe in Profit, met de tweede koppel je de vakken aan de opleidingen.

Importdefinitie opleidingen downloaden en toevoegen:

1. Via deze link download je het bestand met de importdefinities en imports.
  2. Ga naar: HRM / Beheer / Import HRM / Opleiding.
  3. Selecteer Importdefinitie toevoegen (via een geleverd bestand).
  4. Klik op: Volgende.
  5. Open de importdefinitie: Import opleidingen (lerarenopleiding).ipd
  6. Klik op: Voltooien.

Importeren opleidingen:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Import HRM / Opleiding.
  2. Selecteer Import via bestaande definitie.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer de importdefinitie Import opleidingen (lerarenopleiding)

Pay_

5. Klik op: Volgende.
  6. Open het importbestand Import opleidingen (leraren).csv bij Bestandsnaam.
  7. Voltooi de import.

Importdefinitie vakken toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Import HRM / Opleiding/Vak.
  2. Selecteer Importdefinitie toevoegen (via een geleverd bestand).
  3. Klik op: Volgende.
  4. Open de importdefinitie: Import vakken bij opleiding (leraren).ipd
  5. Klik op: Voltooien.

Importeren vakken bij opleidingen:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Import HRM / Opleiding/Vak.
  2. Selecteer Import via bestaande definitie.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer de importdefinitie Import vakken bij opleiding (leraren).
  5. Klik op: Volgende.
  6. Open het importbestand Import vakken bij opleiding (leraren).csv
  7. Voltooi de import.
Opleiding vastleggen bij medewerker

Voor een optimaal inzicht welke leraren bevoegd zijn voor de vakken leg je de vakken bij de medewerker vast.

Lerarenopleiding bij de medewerker vastleggen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Opleiding.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de begindatum van de opleiding in.
  6. Selecteer de opleiding en geef aan wat de status van de opleiding is.
  7. Klik op: Volgende.
  8. Selecteer de vakken.

Afhankelijk van de status van de opleiding vul je hier de vakken die de medewerker behaald of gevolgd heeft, of momenteel volgt.

Hrm_Lerarenopleiding (30)

9. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Lerarenregister
  2. Onderwijsinstelling inrichten
  3. Onderwijsinstelling bij de medewerker toevoegen
  4. Communicatieservice inrichten
  5. Benoeming vastleggen
  6. Collectief wijzigen van benoemingen in dienstverbanden
  7. Berichten versturen
  8. Lerarenopleiding vastleggen