Standenregister

Met het standenregister kun je berekende looncomponenten van meerdere perioden met elkaar vergelijken. In het 'klassieke' standenregister kun je twee perioden met elkaar vergelijken en worden de verschillen per regel getoond. In het Standenregister jaaroverzicht kun je meer dan twee perioden opvragen.

Je ziet een looncomponent in het standenregister, als je dit in de looncomponent aangeeft.

Inhoud

Standenregister (twee perioden vergelijken)

Het standenregister maakt het mogelijk twee perioden met elkaar te vergelijken om bijvoorbeeld snel fouten op te sporen.

Voorbeeld:

Als je periode 1 van 2016 wilt vergelijken met periode 12 van 2015, dan geef je de volgende waarden op:

• Jaar 1: 2015
  • Jaar 2: 2016
  • Periode 1: 12 (December)
  • Periode 2: 1 (Januari)

Standenregister raadplegen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Overzicht / Standenregister.

Je kunt het standenregister ook raadplegen via HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit, actie Output. Via deze actie wordt direct de geselecteerde periode vergeleken met de voorgaande periode.

2. Selecteer de werkgever en de periodetabel.
  3. Vul de jaren in.
  4. Selecteer de perioden.
  5. Klik op: Voltooien.
  6. Profit CAO's worden uitgeleverd met een standaardinrichting die door AFAS wordt onderhouden. Om onderscheid te maken tussen de standaard inrichting en je eigen inrichting, zie je de eigen looncomponenten in een afwijkende (grijze) kleur.

7. Je kunt de verschillen tussen perioden snel traceren door gebruik te maken van een snelfilter op de kolom Verschil. Profit levert het standenregister standaard uit, zodat deze alleen de verschillen laat zien.
Standenregister jaaroverzicht

Met dit Standenregister jaaroverzicht kun je een aantal aaneengesloten perioden in één boekjaar opvragen. Je ziet ook het cumulatief van de getoonde perioden.

Standenregister jaaroverzicht raadplegen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Overzicht / Standenregister jaaroverzicht.

Je kunt het standenregister ook raadplegen via HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit, actie Output.

2. Selecteer de werkgever en de periodetabel.
  3. Vul het jaar in.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer de perioden.
  6. Bepaal of je het standenregister per werkgever of medewerker wilt genereren.
    • Werkgever

Je ziet de looncomponenten per werkgever. Als je een detailregel opent, toont Profit de looncomponent met de waarde per medewerker.

• Medewerker

Je ziet per medewerker de looncomponenten. Als je een detailregel opent, toont Profit de looncomponent met de waarde per medewerker.

7. Selecteer de wijze waarop de TWK-mutaties meetellen.
  8. Klik op: Voltooien.

Je ziet het Standenregister jaaroverzicht. De weergave hangt af van het gekozen niveau.

Profit CAO's worden uitgeleverd met een standaardinrichting die door AFAS wordt onderhouden. Om onderscheid te maken tussen de standaard inrichting en je eigen inrichting, zie je de eigen looncomponenten in een afwijkende (grijze) kleur.

Je beschikt over verschillende acties om de eigenschappen van de looncomponent, werkgever of medewerker te openen.

9. Open de eigenschappen van een regel om de opbouw van de waarde te raadplegen.

Direct naar

1. Salarisverwerking controleren
  2. Verwerkte periode raadplegen
  3. Vijfschermenloonstrook raadplegen
  4. Correctie in salarisverwerking
  5. Looncomponent in salarisverwerking
  6. Standenregister

Process

Salarisverwerking Rapportage

Work area

Payroll