Loonstroken genereren

Als je de loonstroken wilt e-mailen of opslaan in het dossier, dan genereer je deze in de salarisverwerkingscockpit. Je kunt de loonstroken ook afdrukken, maar dat is zo ouderwets.

Inhoud

Loonstroken genereren voor alle medewerkers

Je kunt voor alle medewerkers voor een geselecteerde periode de loonstroken genereren.

Loonstroken genereren:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Selecteer de perioderegel.
  3. Klik op de actie: Loonstrook.

Je kunt deze actie gebruiken als je één of meerdere regels hebt geselecteerd.

4. Klik op: Ja.
  5. Vink Acties uitvoeren zoals aangegeven bij werkgever uit.

Je vinkt dit veld aan als je de werkgeversinstellingen wilt gebruiken. Als dit niet het geval is, geef je voor de geselecteerde perioderegel aan hoe Profit deze moet afhandelen:

• Je kunt bepalen of de loonstrook in het dossier moet worden opgeslagen, en in welk dossier.
    • Je kunt bepalen of je alleen een afdrukvoorbeeld wilt van de loonstrook of dat je de loonstroken wilt e-mailen. Bij verzending per e-mail bepaalt Profit op basis van de medewerkerinstellingen of het zakelijk of privé e-mailadres wordt gebruikt en kun je een berichtsjabloon selecteren.

Deze keuze is niet beschikbaar bij voorlopige verwerkte perioden.

6. Klik op: Voltooien.

Het genereren van de loonstroken wordt in de wachtrij uitgevoerd.

7. Klik op de actie: Wachtrij, in de salarisverwerkingscockpit.
  8. Klik op de actie: Taakinformatie, zodra de status van de taak Succesvol voltooid is.

Bij het genereren van loonstroken van één werkgever toont Profit eerst een afdrukvoorbeeld. In alle andere situaties is dit niet het geval.

Je ziet een overzicht van de verrichte acties in een apart venster (tenzij je alleen afdrukt). Profit geeft regels met een foutmelding in het rood weer.

9. Sluit de weergave.
  10. Dubbelklik op de regel zodra de status van de taak Succesvol voltooid is. Je opent hiermee de PDF van de loonstroken als gekozen is voor 'afdrukken'.

Loonstroken genereren voor één of een paar medewerkers

Je kunt voor maar één of een paar medewerkers een loonstrook genereren. Hierdoor kun je voor de geselecteerde medewerkers een loonstrook opnieuw per e-mail verzenden of toevoegen in het dossier van de medewerker.

Loonstroken genereren voor één of een paar medewerkers:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Selecteer de perioderegel.
  3. Klik op de actie: Output.
  4. Open het rapport: Loonstrook.
  5. Voer de instellingen ten aanzien van de Gekozen periode en Terugwerkende kracht in. Dit wordt toegelicht in Verschil en vervangende loonstroken.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Voer een selectie in, als je niet alle loonstroken van de geselecteerde perioderegels wilt afdrukken.
  8. Klik op: Volgende.
  9. Vink Acties uitvoeren zoals aangegeven bij werkgever uit.

Je vinkt dit veld aan als je de werkgeversinstellingen wilt gebruiken. Als dit niet het geval is, geef je voor de geselecteerde perioderegel aan hoe Profit deze moet afhandelen:

• Je kunt bepalen of de loonstrook in het dossier moet worden opgeslagen, en in welk dossier.
    • Je kunt bepalen of je alleen een afdrukvoorbeeld wilt van de loonstrook of dat je de loonstroken wilt e-mailen. Bij verzending per e-mail bepaalt Profit op basis van de medewerkerinstellingen of het zakelijk of privé e-mailadres wordt gebruikt en kun je een berichtsjabloon selecteren.

Deze keuze is niet beschikbaar bij voorlopige verwerkte perioden.

10. Klik op: Voltooien.

Bij het genereren van loonstroken van één werkgever zie je eerst een afdrukvoorbeeld. In alle andere situaties is dit niet het geval.

Je ziet een overzicht van de verrichte acties in een apart venster (tenzij je alleen afdrukt). Profit geeft regels met een foutmelding in het rood weer.

Loonstroken per medewerker voor meerdere perioden

Je kunt voor een medewerker loonstroken voor meerdere periode genereren.

Loonstroken per medewerker voor meerdere perioden genereren:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Selecteer de medewerker.
  3. Klik op de actie: Raadplegen salaris.
  4. Selecteer de perioderegel.
  5. Klik op de actie: Afdrukken loonstrook.

Profit toont een afdrukweergave van de loonstroken op volgorde van jaar en periode.

Direct naar

1. Loonstroken
  2. Loonstroken en jaaropgaven inrichten
  3. Loonstroken genereren
  4. Verschil en vervangende loonstroken
  5. Loonstroken e-mailen
  6. Raadplegen in dossier medewerker
  7. Loonstroken of jaaropgaven verwijderen uit dossier
  8. Loonstroken raadplegen in InSite
  9. Jaaropgaven genereren
  10. Jaarloonstrook genereren

Process

Loonstrook

Work area

Payroll