Nacalculatie importeren

Je kunt nacalculatieregels (uren) importeren. Het gaat hierbij om uren waarbij geldt dat het veld Aantal verplicht is.

Als je geen uren maar artikelen in de nacalculatie wilt importeren, ga dan naar (Uren/Declaraties of) Projecten / Beheer / Import item / Artikel. Je gebruikt dit als je in de nacalculatie artikelen zoals bijvoorbeeld verstrekte loonstroken wilt boeken.

Bij de import van nacalculatie/uren is het verplicht om het veld Aantal te importeren. Maar als je in de import een begin- en eindtijd meegeeft dan wordt het aantal berekend aan de hand van deze tijden en wordt het aantal uit het importbestand overruled.

Het kan zijn dat er op dagen pauzes zijn geweest. De import houdt hier geen rekening mee. Je kunt dan twee of meer regels inlezen met een begin- en eindtijd. Bijvoorbeeld een regel tot de eerste pauze en een regel voor na de pauze. Ook kun je een aparte werksoort met pauze aanmaken of een import draaien zonder eindtijd en het veld aantal gevuld.

Profit zal automatisch jaar en periode bepalen, als de importregel alleen de datum bevat.

Nacalculatie/uren importeren:

1. Ga naar:
    • Projecten / Beheer / Import Project / Nacalculatie
    • Uren/Declaraties / Beheer / Import / Uren
  2. Selecteer een actie, bijvoorbeeld Import via nieuw aan te maken definitie.
  3. Klik op: Volgende.

4. Vink Doorbelasten bepalen aan de hand van het project en de werksoort aan. Als je dit veld uitzet komt het veld Doorbelasten beschikbaar in de importdefinitie en is de instelling daarvan leidend, boven de instelling op project en werksoort.
  5. Vervolg het importeren zoals je gewend bent.

Direct naar

1. Nacalculatie
  2. Nacalculatie inrichten
  3. Nacalculatie/Uren boeken in InSite
  4. Nacalculatie boeken in Profit
  5. Nacalculatie wijzigen
  6. Nacalculatie verwijderen
  7. Blokkeren boeken afgesloten periode
  8. Accordering en gereedmelding
  9. Nacalculatie tarieven herwaarderen
  10. Overnemen offerte naar nacalculatie
  11. Nacalculatieoverzicht
  12. Nacalculatie met integratie agenda in InSite
  13. Nacalculatie importeren
  14. Doorboeken inkoopfacturen en kostenboekingen