Projectnummer wijzigen in voorcalculatie/offerte

Je kunt het projectnummer in de voorcalculatie wijzigen. Als je deze actie uitvoert wordt het nieuwe projectnummer doorgevoerd in de kop en in alle regels van de voorcalculatie/offerte. De verkooprelatie wijzigt met het project mee, inclusief contactpersoon.

Je kunt het nummer van de voorcalculatie/offerte alleen wijzigen als de nummering handmatig, via autonummering of op basis van alleen de projectcode wordt bepaald.

Als al regels zijn overgenomen naar de nacalculatie kun je het projectnummer niet meer wijzigen. Ook als je gebruik maakt van de activering Voortgang en er zijn voortgangsregels geboekt op het te wijzigen project, is het niet meer mogelijk het projectnummer nog te wijzigen.

Let op:

Er wordt niet gecontroleerd of met het nieuwe projectnummer wordt voldaan aan de geldigheidscombinaties.

De tarieven in de regels van de voorcalculatie worden niet opnieuw bepaald.

Je kunt deze actie alleen uitvoeren als:

• Je geautoriseerd bent voor de actie Wijzigen projectnummer via actie-autorisatie.

In de Autorisatie tool vind je de actie in het tabblad Autorisatie via 'Project / Offerte / Acties / Wijzigen projectnummer'.

• in de instellingen van Projecten het veld Offertenr. gelijk aan projectnummer en fase nĂ­et aanstaat.

Projectnummer wijzigen in voorcalculatie/offerte:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Selecteer de voorcalculatie(s).
  3. Klik op: ActiesWijzigen projectnummer.
  4. Selecteer een waarde bij Nieuw projectnummer.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Vervolgens zal het nieuwe projectnummer worden doorgevoerd in de kop van de voorcalculatie/offerte en in alle regels.

Direct naar

1. Voorcalculatie en offertes
  2. Voorcalculatie inrichten
  3. Afdrukken of e-mailen voorcalculaties en offertes inrichten
  4. Voorcalculatie in InSite toevoegen
  5. Voorcalculatie in InSite raadplegen
  6. Voorcalculatie toevoegen in Profit
  7. Offerte overnemen van bestaande voorcalculatie in Profit
  8. Offerte overnemen van verkoopofferte in Profit
  9. Voorcalculatie raadplegen in Profit
  10. Voorcalculatie verstrekken in Profit
  11. Datum benodigd wijzigen
  12. Voorcalculaties herberekenen in Profit
  13. Voorcalculatie definitief maken
  14. Voorcalculatie afhandelen
  15. Gekoppelde inkooporder raadplegen
  16. Voorcalculatie verwijderen
  17. Projectnummer wijzigen
  18. Integratie Projecten en Ordermanagement