Standaard Voorcalculatie toevoegen via Projectprofiel

Je kunt een voorcalculatie toevoegen aan een projectprofiel. Zo heeft ieder project dat je toevoegt via dat projectprofiel al een voorcalculatie. Deze voorcalculatie kun je naderhand nog wijzigen.

Voordeel van een projectprofiel boven het overnemen van een voorcalculatie uit een ander project is dat je bij het projectprofiel ook de ingestelde velden en bijvoorbeeld fases erbij krijgt. Dit scheelt je tijd bij het invullen van de velden!

Daarnaast werkt het projectprofiel door in InSite én in Profit.

Inhoud

Toevoegen aan bestaand projectprofiel

1. Ga naar: Projecten / Beheer / Inrichting / Projectprofiel.
  2. Open de eigenschappen van een bestaand projectprofiel.

Aan een nieuw projectprofiel kun je ook direct een voorcalculatie van een specifiek project toevoegen.

3. Ga naar het tabblad: Voorcalculatie.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Klik op: Meer acties / Overnemen voorcalculatie.

7. Vul een waarde in bij Factor. Met dit getal worden de overgenomen aantallen in de offerteregels vermenigvuldigd.
  8. Vink Prijzen opnieuw bepalen aan als je wilt dat Profit de kostprijs- en de verkooptarieven opnieuw bepaalt op basis van de opgegeven peildatum voor de nieuwe voorcalculatie. Als je dit veld niet aanvinkt, kijkt Profit niet naar de peildatum, maar neemt de prijzen over uit de overgenomen voorcalculatie.
  9. Vink Datum planning overnemen aan, als je wilt dat Profit de Datum planning van de oorspronkelijke voorcalculatieregels meeneemt bij het kopiëren naar de nieuwe voorcalculatie. Als je dit veld niet aanvinkt, wordt de datum planning opnieuw bepaald.
  10. Klik op: Volgende.
  11. Selecteer een of meerdere offertes/voorcalculaties.
  12. Klik op: Volgende.

Je ziet nu de regels die bij de geselecteerde voorcalculatie/offerte horen.

13. Deselecteer eventueel de regels die je niet wilt overnemen.
  14. Klik op: Voltooien.

Je ziet nu de regels van de overgenomen voorcalculatie.

15. Controleer de regels en het offertetotaal onderin de voorcalculatie.
  16. Klik op: Voltooien.

Je hebt nu een standaard voorcalculatie toegevoegd die in ieder nieuw project dat gebaseerd is op dit projectprofiel opgenomen zal worden.

Toevoegen voorcalculatie van specifiek project aan nieuw projectprofiel

Je kunt bij het toevoegen van een projectprofiel een voorcalculatie overnemen van een specifiek project.

1. Ga naar: Projecten / Beheer / Inrichting / Projectprofiel.
  2. Klik op: Nieuw.

3. Vul de Naam.
  4. Selecteer het project bij Van project.
  5. Selecteer Voorcalculatie overnemen.

Toevoegen project met voorcalculatie in InSite

1. Open InSite.
  2. Log in met gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Ga naar: Projecten.
  4. Klik op: Aanmaken project.
  5. Selecteer het projectprofiel. In ons voorbeeld Project zonder ordermanagement.

6. Vul de Omschrijving. In ons voorbeeld geef je dezelfde naam als het projectprofiel.
  7. Vul de overige velden.
  8. Klik op: Aanmaken.

Je ziet nu het nieuwe project.

9. Ga naar het tabblad: Voorcalculaties.
  10. Open een voorcalculatie.

Vervolgens kun je de voorcalculatie aanpassen.

Project toevoegen in Profit

1. Voeg het project toe in Profit gebaseerd op het projectprofiel en de gegevens zoals hier genoemd.
  2. Geef het project dezelfde naam als het profiel.
  3. Vul de overige velden.
  4. Sla het project op.
  5. Open het project.
  6. Ga naar het tabblad: Voorcalculatie.
  7. Open de voorcalculatie en controleer deze.
  8. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Voorcalculatie en offertes
  2. Voorcalculatie inrichten
  3. Afdrukken of e-mailen voorcalculaties en offertes inrichten
  4. Voorcalculatie in InSite toevoegen
  5. Voorcalculatie in InSite raadplegen
  6. Voorcalculatie toevoegen in Profit
  7. Offerte overnemen van bestaande voorcalculatie in Profit
  8. Offerte overnemen van verkoopofferte in Profit
  9. Voorcalculatie raadplegen in Profit
  10. Voorcalculatie verstrekken in Profit
  11. Datum benodigd wijzigen
  12. Voorcalculaties herberekenen in Profit
  13. Voorcalculatie definitief maken
  14. Voorcalculatie afhandelen
  15. Gekoppelde inkooporder raadplegen
  16. Voorcalculatie verwijderen
  17. Projectnummer wijzigen
  18. Integratie Projecten en Ordermanagement