Standaard Voorcalculatie toevoegen via Projectprofiel

Je kunt een voorcalculatie toevoegen aan een projectprofiel. Zo heeft ieder project dat je toevoegt via dat projectprofiel al een voorcalculatie. Deze voorcalculatie kun je naderhand nog wijzigen.

Voordeel van een projectprofiel boven het overnemen van een voorcalculatie uit een ander project is dat je bij het projectprofiel ook de ingestelde velden en bijvoorbeeld fases erbij krijgt. Dit scheelt je tijd bij het invullen van de velden!

Daarnaast werkt het projectprofiel door in InSite én in Profit Windows.

Inhoud

Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel

1. Ga naar: Projecten / Beheer / Inrichting / Projectprofiel.
  2. Klik op: Nieuw of open de eigenschappen van een bestaande voorcalculatie.
  3. Selecteer de boekingslay-out.
  4. Selecteer het project.
  5. Ga naar het tabblad: Voorcalculatie.
  6. Klik op: Nieuw.
  7. Vul de omschrijving in.
  8. Klik op de actie: Overnemen voorcalculatie.

Pro_Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel (20)

9. Vul een waarde in bij Factor. Met dit getal worden de overgenomen aantallen in de offerteregels vermenigvuldigd.
  10. Vink Prijzen opnieuw bepalen aan als je wilt dat Profit de kostprijs- en de verkooptarieven opnieuw bepaalt op basis van de opgegeven peildatum voor de nieuwe voorcalculatie. Als je dit veld niet aanvinkt, kijkt Profit niet naar de peildatum, maar neemt de prijzen over uit de overgenomen voorcalculatie.
  11. Vink Datum planning overnemen aan, als je wilt dat Profit de Datum planning van de oorspronkelijke voorcalculatieregels meeneemt bij het kopiëren naar de nieuwe voorcalculatie. Als je dit veld niet aanvinkt, wordt de datum planning opnieuw bepaald.
  12. Klik op: Volgende.
  13. Selecteer een of meerdere offertes/voorcalculaties.
  14. Klik op: Volgende.

Pro_Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel_TR (25)

Je ziet nu de regels die bij de geselecteerde voorcalculatie/offerte horen.

15. Deselecteer eventueel de regels die je niet wilt overnemen.
  16. Klik op: Voltooien.

Je ziet nu de regels van de bestaande voorcalculatie verschijnen.

17. Klik op Nieuw om een regel toe te voegen aan deze standaard voorcalculatie.

18. Klik nogmaals op Nieuw bij de keuze.

Pro_Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel (30)

19. Selecteer in de regel het Type.
  20. Vul de Code in.
  21. Vul het aantal en de prijs in de regel in.
  22. Raadpleeg het offertetotaal onderin de voorcalculatie.
  23. Klik op: Voltooien.
  24. Klik op: OK.
  25. Je hebt nu een standaard voorcalculatie toegevoegd die in ieder nieuw project dat gebaseerd is op dit projectprofiel opgenomen zal worden.

Toevoegen project met voorcalculatie in InSite

1. Open InSite.
  2. Log in met gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Ga naar: Projecten.
  4. Klik op: Aanmaken project.
  5. Selecteer het projectprofiel. In ons voorbeeld Project zonder ordermanagement.

Pro_Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel -  InSite (10)

6. Vul de Omschrijving. In ons voorbeeld geef je dezelfde naam als het projectprofiel.
  7. Vul de overige velden.
  8. Klik op: Aanmaken.

Je ziet nu het nieuwe project.

9. Scroll naar beneden.
  10. Raadpleeg het tabblad: Voorcalculatieregels.

Pro_Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel - InSite (20)

Je ziet hier de regels van de toegevoegde voorcalculatie.

11. Ga naar het tabblad: Voorcalculaties.
  12. Open een voorcalculatie.

Vervolgens kun je de voorcalculatie aanpassen.

Project toevoegen in Profit Windows

1. Voeg het project toe in Profit Windows gebaseerd op het projectprofiel en de gegevens zoals hier genoemd.
  2. Geef het project dezelfde naam als het profiel.
  3. Vul de overige velden.
  4. Sla het project op.
  5. Open het project.
  6. Ga naar het tabblad: Voorcalculatie.
  7. Open de regel.

Pro_Voorcalculatie toevoegen aan Projectprofiel (40)

Je ziet nu de voorcalculatie.

8. Wijzig een aantal en een prijs in de regels.
  9. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Voorcalculatie en offertes
  2. Voorcalculatie inrichten
  3. Afdrukken of e-mailen voorcalculaties en offertes inrichten
  4. Voorcalculatie in InSite toevoegen
  5. Voorcalculatie in InSite raadplegen
  6. Voorcalculatie toevoegen in Profit
  7. Offerte overnemen van bestaande voorcalculatie in Profit
  8. Offerte overnemen van verkoopofferte in Profit
  9. Voorcalculatie raadplegen in Profit
  10. Voorcalculatie verstrekken in Profit
  11. Datum benodigd wijzigen
  12. Voorcalculaties herberekenen in Profit
  13. Voorcalculatie definitief maken
  14. Voorcalculatie afhandelen
  15. Gekoppelde inkooporder raadplegen
  16. Voorcalculatie verwijderen
  17. Projectnummer wijzigen
  18. Integratie Projecten en Ordermanagement

Process

Voorcalculatie

Work area

Projecten