Offerte overnemen van verkoopofferte Profit Ordermanagement

Je kunt regels uit een verkoopofferte, basisorder, order en pakbon in Profit Ordermanagement overnemen naar de offerte/voorcalculatie van Profit Projecten.

Profit houdt niet in de verkoopofferte, order of pakbon bij of deze al eens is overgenomen.

Overnemen van verkoopofferte:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Klik op: Nieuw (of open een bestaande voorcalculatie).
  3. Selecteer de boekingslay-out Voorcalculatie als je een keuze krijgt.
  4. Selecteer het project.
  5. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  6. Klik op: Meer actiesOvernemen orderregels.

Deze actie neemt de verkoopregels over naar de voorcalculatie.

Bij het overnemen kan Profit ook vrije velden van de verkoopbasisorderregel, verkoopofferteregel, verkooporderregel of pakbonregel meenemen. Mits de vrije velden (qua label, veldtype, veldlengte, etc.) bij de inrichting in de Management tool op het bestand Voorcalculatieregel precies hetzelfde zijn als op Verkooporderregel.

Je ziet nu filtervelden.

7. Selecteer of je een verkoopofferte, basisorder, order of pakbon wilt overnemen bij Type order.
  8. Selecteer eventueel bij Nummer direct de order van de huidige relatie, waaruit je de orderregels wilt overnemen.

Het veld Selectie op debiteur is standaard aangevinkt. Dit betekent dat Profit rekening houdt met wat geselecteerd is bij Verkooprelatie. Als het is uitgevinkt, zie je alle orders voor alle verkooprelaties die voldoen aan het filter.

9. Selecteer eventueel bij Verkooprelatie een andere verkooprelatie of vink Selectie op debiteur uit om regels uit orders van alle verkooprelaties over te kunnen nemen.
  10. Vul een waarde in bij: Valuta.
  11. Selecteer eventueel bij Datum van en Datum t/m de datumgrenzen.
  12. Klik op: Volgende

Je ziet nu de orders die binnen de opgegeven selectie vallen.

13. Vink de orders aan waaruit je de orderregels over wilt nemen.
  14. Klik op: Volgende
  15. Selecteer de regels uit de orders die je wilt opnemen in de nieuwe order.
  16. Klik op: Volgende.
  17. Wijzig eventueel de factor.

Je kunt het aantal eenheden in de order(s) met een factor beïnvloeden. Profit stelt standaard een factor van 1 voor. Wijzig eventueel de voorgestelde factor, dit mag zowel een positieve als negatieve factor zijn.

Voorbeeld: 'Factor gebruiken bij overnemen orderregels'

Vul je bij het overnemen van orderregels bijvoorbeeld een factor in van 2,00, dan vermenigvuldigt Profit het aantal eenheden in de over te nemen orderregel(s) met 2.

Je kunt deze actie ook gebruiken om snel een creditnota van een order toe te voegen. Gebruik hiervoor de factor -1. De orderregels van de geselecteerde order neem je dan over en Profit vermenigvuldigt de aantallen daarin met -1, waardoor alle aantallen negatief worden.

18. Vink Prijzen opnieuw bepalen aan om de prijzen in de over te nemen orderregels opnieuw te berekenen op basis van de prijs die geldt voor de verkooprelatie waarvoor je de order toevoegt.

Vink je dit veld niet aan, dan neemt Profit de prijs uit de bronregel over.

19. Vink Regelkortingen opnieuw bepalen aan om de kortingen in de over te nemen orderregels opnieuw te berekenen op basis van de (eventuele) korting die geldt voor de verkooprelatie waarvoor je de order toevoegt.

Let op:

Bepaal je de regelkorting niet opnieuw, dan neemt Profit de eventuele regelkorting uit de bronregel over. Hierbij wordt altijd het kortingspercentage overgenomen naar de orderregel en op basis daarvan wordt het kortingsbedrag opnieuw berekend.

20. Vink Magazijn opnieuw bepalen aan als je de orderregels die je selecteert wilt muteren vanuit de order die je aanmaakt (veld magazijn in de kop van de verkooporder). Als je dit veld niet aanvinkt kunnen er, als je met meerdere magazijnen werkt, voorraadverschillen ontstaan.

Dit veld bepaalt dus of de orderregels die je selecteert gemuteerd moeten worden vanuit het magazijn van de order die wordt overgenomen of vanuit de order die je aanmaakt.

21. Klik op: Voltooien
  22. Zie ook:

Direct naar

1. Voorcalculatie en offertes
  2. Voorcalculatie inrichten
  3. Afdrukken of e-mailen voorcalculaties en offertes inrichten
  4. Voorcalculatie in InSite toevoegen
  5. Voorcalculatie in InSite raadplegen
  6. Voorcalculatie toevoegen in Profit
  7. Offerte overnemen van bestaande voorcalculatie in Profit
  8. Offerte overnemen van verkoopofferte in Profit
  9. Voorcalculatie raadplegen in Profit
  10. Voorcalculatie verstrekken in Profit
  11. Datum benodigd wijzigen
  12. Voorcalculaties herberekenen in Profit
  13. Voorcalculatie definitief maken
  14. Voorcalculatie afhandelen
  15. Gekoppelde inkooporder raadplegen
  16. Voorcalculatie verwijderen
  17. Projectnummer wijzigen
  18. Integratie Projecten en Ordermanagement