Projectactiviteiten en voortgang raadplegen/wijzigen

Je kunt inzicht krijgen in de voortgang van projecten via de voortgang die geboekt is op projectactiviteiten. Dit kan via Profit, InSite en OutSite.

Inhoud

Projectactiviteiten en voortgang in InSite wijzigen

Projectactiviteit en voortgang raadplegen/wijzigen in InSite:

1. Open de site.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Opslaan en sluiten.
  4. Klik op: Projecten.
  5. Klik op: Mijn projecten.
  6. Open de eigenschappen van het project.
  7. Klik op de actie: Aanpassen als je de projectactiviteit wilt wijzigen.
  8. Wijzig de velden. Bijvoorbeeld de omschrijving, geplande uren of toelichting van de projectactiviteit.
  9. Open de voortgangsregel.
  10. Klik op: Aanpassen.
  11. Wijzig de velden. Bijvoorbeeld de datum, de bestede uren, uren die nog nodig zijn, toelichting van de voortgangsregel
  12. Klik opnieuw op: Aanpassen om de wijzigingen op te slaan.

Projectactiviteiten in OutSite

Dit moet eerst zijn ingericht voor de externe gebruiker. De gebruiker met de teamrol Externe projectleider heeft de meeste rechten.

Projectactiviteit en voortgang raadplegen in OutSite:

1. Open de site in OutSite.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Opslaan en sluiten.
  4. Klik op: Projecten.
  5. Klik op: Mijn projecten.
  6. Open de eigenschappen van het project.

Je ziet de gegevens.

7. Scroll naar beneden om de geplande uren, de bestede uren en het percentage voorgang te raadplegen.

Projectactiviteiten en voortgang per project in Profit

Je kunt de projectactiviteiten en voortgang per project raadplegen. Afhankelijk van de instellingen wordt bij het bijwerken van regels die in de voorcalculatie zijn opgegeven een bestaande regel gewijzigd of een nieuwe regel toegevoegd.

Let op:

Voordat je projectactiviteiten en voortgang kunt gebruiken moet je deze functionaliteit autoriseren.

Projectactiviteiten en voortgang per project:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.
  3. Ga naar het tabblad: Projectactiviteit.

Je ziet de projectactiviteiten per project.

• De kolom Besteed toont het totaal aantal uren van de gekoppelde voortgangsregels.
    • De kolom % Voortgang toont het percentage voortgang op het project. Dit wordt berekend als een gewogen gemiddelde over de geboekte voortgangsregels op de projectactiviteiten
  4. Ga naar het tabblad: Voortgang.

Je ziet de voortgang per project.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Projectactiviteiten in Windows raadplegen

Je kunt de projectactiviteiten raadplegen via een weergave.

In deze standaard weergave zie je je per projectactiviteit/per medewerker uren die zijn gespecificeerd in de voorcalculatie en de geboekte uren in de nacalculatie. Ook zie je het saldo van de uren van zowel de voor- als de nacalculatie en percentage voortgang.

Projectactiviteiten en voortgang raadplegen:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Projectactiviteit.

Je kunt hier zelf weergaven toevoegen, kolommen verbergen, etc.

• De kolom Besteed toont het totaal aantal uren van de gekoppelde voortgangsregels.
    • De kolom % Voortgang toont het percentage voortgang op het project. Dit wordt berekend als een gewogen gemiddelde over de geboekte voortgangsregels op de projectactiviteiten

Analyse Voortgang per project/projectactiviteit raadplegen

Je kunt de projectactiviteiten en voortgang raadplegen via een analyse.

Analyse projectactiviteiten en voortgang raadplegen:

1. Ga naar: Projecten / Uitvoer / Analyse.
  2. Open de analyse:
    • Voortgang per project (Profit)
    • Voortgang per projectactiviteit (Profit)

Direct naar

1. Projectactiviteiten en voortgang
  2. Projectactiviteiten en voortgang inrichten
  3. Teams en teamleden toevoegen voor projecten
  4. Projectactiviteiten vastleggen bij voorcalculatieregels
  5. Voortgang boeken in InSite
  6. Voortgang boeken via projectactiviteiten in OutSite
  7. Voortgang boeken via nacalculatie
  8. Projectactiviteiten en voortgang raadplegen/wijzigen