Verplichtingen handmatig vrijgeven via InSite

Je kunt (uit inkooporders gegenereerde) geblokkeerde verplichtingen via InSite handmatig vrijgeven voor betaling. Via InSite kun je maar één verplichting tegelijk vrijgeven.

Dit moet je eerst inrichten.

Je hebt opdracht gegeven voor het leveren van de prestatie, de inkoopfactuur is binnen en klopt met de opdracht. Nu verklaar je dat de prestatie inderdaad geleverd is en de factuur dus betaald mag worden.

Het vrijgeven van de verplichting voor betaling kan via InSite, maar ook:

Verplichtingen uit inkooporder vrijgeven via InSite:

1. Ga naar: InSite.
  2. Ga naar: Inkoop.

InSite kan bij jou anders ingericht zijn.

3. Klik op: Verplichtingen.

Pur_Verplichtingen vrijgeven via InSite (10)

4. Open de verplichting.

Pur_Verplichtingen vrijgeven via InSite (20)

5. Klik op de actie: Vrijgeven voor betaling.
  6. Klik op Ja bij de vraag.

Je ziet nu dat de vink bij Blokkeren voor betaling is verwijderd.

In de kop van het scherm zie je bij Vrijgegeven door de naam van de gebruiker die de verplichting heeft vrijgegeven, en daaronder wanneer.

De inkoopfactuur zal nu direct betaald kunnen worden.

Direct naar

1. Verplichtingen via inkoop
  2. Verplichtingen via inkooporder inrichten
  3. Verplichtingen genereren uit inkooporder
  4. Verplichtingen vrijgeven via Ontvangst
  5. Verplichtingen vrijgeven via InSite
  6. Verplichtingen handmatig vrijgeven in de verplichting
  7. Verplichtingen uit inkooporder matchen met inkoopfactuur