Verplichtingen vrijgeven via Ontvangst

Je kunt uit inkooporders gegenereerde verplichtingen via de ontvangst vrijgeven voor betaling.

Andere manieren voor het vrijgeven van de betaling zijn:

• Handmatig door Geblokkeerd voor betaling uit te zetten in de verplichting (Profit).
  • Handmatig via Verplichting vrijgeven in InSite.
  • Via de UpdateConnector Verplichtingen.

Voor vrijgeven via de ontvangst moet je de boekingslay-out van je ontvangsten ingesteld hebben.

Bij het voltooien van de ontvangst worden de verplichtingen van de gekoppelde inkooporderregels vrijgegeven voor betaling, onder de volgende voorwaarden:

• Alle inkooporderregels van de gekoppelde verplichting hebben de status ‘Geleverd’.
  • De instelling ‘Verplichtingen vrijgeven’ in de ontvangst boekingslay-out is ‘Altijd’.

De instelling ‘Verplichtingen vrijgeven’ in de ontvangst boekingslay-out is ‘Vraag stellen’, en de vraag wordt beantwoord met ‘Ja’.

Inhoud

Verplichtingen automatisch vrijgeven via ontvangst in InSite

Je kunt een ontvangst van goederen of diensten aanmaken via InSite.

Dit werkt voor artikelen, werksoorten, kosten, samenstelling, maakartikel en gereed product. Dit kan niet voor serie- of artikelnummer en samenstellingen van het type explosie.

Je hebt opdracht gegeven voor het leveren van de prestatie, de inkoopfactuur is binnen en klopt met de opdracht. Nu verklaar je dat de prestatie inderdaad geleverd is en de factuur dus betaald mag worden.

De ontvangst kan alleen afgehandeld worden in Profit.

Zie ook:

Verplichtingen automatisch vrijgeven via ontvangst in Profit

Je kunt verplichtingen uit inkooporder automatisch vrijgeven via de ontvangst in Profit.

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder.
  2. Filter op de inkooporder.
  3. Klik op de actie: Aanmaken ontvangst.

Verwijder eventueel, als je met termijnen werkt, de termijnen die nog niet betaald moeten worden. Dit speelt bijvoorbeeld bij de bouw.

4. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Ontvangst.
  5. Klik op: Nieuw.
  6. Selecteer de juiste boekingslay-out.
  7. Selecteer de bijbehorende inkooporder of neem de orderregels over.
  8. Verwijder eventueel regels.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Als je dit hebt ingesteld in de boekingslay-out verschijnt de vraag of je de gekoppelde verplichtingen wilt vrijgeven voor betaling.

10. Klik op: Ja.
  11. Raadpleeg de verplichting na vrijgeven.

Je ziet dat de blokkering is opgeheven.

Als de inkoopfactuur al eerder was geboekt, zal de betaling ook direct plaatsvinden.

Direct naar

1. Verplichtingen via inkoop
  2. Verplichtingen via inkooporder inrichten
  3. Verplichtingen genereren uit inkooporder
  4. Verplichtingen vrijgeven via Ontvangst
  5. Verplichtingen vrijgeven via InSite
  6. Verplichtingen handmatig vrijgeven in de verplichting
  7. Verplichtingen uit inkooporder matchen met inkoopfactuur