Inkooporder handmatig afhandelen

Je handelt een order handmatig af als deze gedeeltelijk ontvangen is, waarbij de rest van de order niet meer ontvangen hoeft te worden.

Door het handmatig afhandelen van een inkooporder maakt Profit eventuele nog lopende deelleveringen van de inkooporder ongedaan. Een inkooporder kun je, ongeacht de huidige status, afhandelen. Dit heeft tot gevolg dat Profit de voorraad besteld per artikel verlaagt met het aantal 'nog niet ontvangen' uit de betreffende inkooporder(s).

Afhandelen is ook mogelijk op regelniveau. Dit kan ook als je de Bouw-licentie hebt.

Let op:

Het handmatig afhandelen kun je niet terugdraaien.

Inkooporder handmatig afhandelen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder.
  2. Selecteer de order(s) die je af wilt handelen.
  3. Klik op de actie: Afhandelen.

Je krijgt nu, als je dit hebt ingesteld, de vraag of je de gekoppelde verkooporderregels opnieuw wilt bestellen via het bestelvoorstel.

4. Klik op: Ja als je de gekoppelde verkooporderregels opnieuw wilt bestellen.

Profit handelt de geselecteerde order(s) af en wijzigt de status van de order(s) naar Handmatig afgehandeld.

5. Klik op: OK.

Inkooporderregel handmatig afhandelen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder.
  2. Open de inkooporder.
  3. Selecteer de regel(s).
  4. Klik op de actie: Afhandelen orderregel.

De status van de regel wordt vervolgens Handmatig afgehandeld.

Direct naar

1. Inkooporder
  2. Inrichting
  3. Inkooporder toevoegen
  4. Inkooporders toevoegen via bestelvoorstel
  5. Inkooporder toevoegen met overnemen orderregels
  6. Inkooporder met leveringsschema
  7. Inkooporder raadplegen
  8. Inkooporder verstrekken naar inkooprelatie
  9. Inkooporder toewijzen aan verkooporder
  10. Raadplegen toewijzing inkoop aan verkooporders
  11. Inkooprelatie wijzigen in actieve order
  12. Geblokkeerde orders raadplegen
  13. Geblokkeerde inkooporder vrijgeven
  14. Inkooporder of inkooporderregels handmatig afhandelen
  15. Inkooporders importeren
  16. Ontvangst toevoegen vanuit inkooporder
  17. Orderplanning

Process

Inkooporder

Work area

Ordermanagement