thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Prijs tegen dagkoers

Als je met vreemde valuta werkt kun je prijzen tegen vaste koersen laten omrekenen en/of via dagkoersen laten berekenen.

Inhoud

Beschrijving

Je kunt de prijzen in de basisvaluta laten omrekenen naar vreemde valuta. Standaard worden bij de facturering de prijzen in de basisvaluta omgerekend tegen de bij de vreemde valuta opgegeven koers. Je kunt echter ook instellen dat je prijzen tegen de dagkoers wilt berekenen. Het factuurbedrag wordt dan ook teruggerekend naar Euro's. Dit is ter info voor de crediteur/debiteur en voor de boeking in Profit Financieel.

Bij de ontvangstregels in valuta wordt altijd gekeken naar de prijs per eenheid in de basisvaluta.

Op het moment van inboeken van de ontvangst wordt de prijs per eenheid in valuta direct omgerekend naar de basisvaluta. Dit gebeurt op basis van de valutakoers die geldig is op de datum van de goederenontvangst.

Welke valutakoers gebruikt wordt tijdens het inboeken van ontvangsten is afhankelijk van de instelling Dagkoersen gebruiken. Is deze instelling aangevinkt, dan wordt de op die datum geldige dagkoers (eigenschappen valuta, tabblad Dagkoersen) gebruikt. Is deze instelling niet aangevinkt, dan wordt de ‘normale’ koers (eigenschappen valuta, tabblad Algemeen) gebruikt.

Werkwijze

Process

Valuta

Work area

Ordermanagement