Regel- en factuurkorting instellen

Je kunt in iedere regel van de boekingslay-out handmatig de artikelkorting wijzigen, dit noemen we de Regelkorting. Behalve de regelkorting kun je ook over de hele factuur korting geven, dit noemen we de Factuurkorting.

• De factuurkorting is een korting in procenten die wordt berekend over het totaalbedrag van de factuur exclusief btw.
  • Per verkooprelatie leg je een percentage regel- en/of factuurkorting vast.
  • Per geldige prijs per item leg je eventueel, als uitzondering, vast dat de regel- of factuurkorting er niet over berekend mag worden.

Inhoud

Regel- en factuurkorting bij Verkooprelatie instellen

De percentages regelkorting en factuurkorting stel je in per verkooprelatie.

Je moet eerst de integratiesoort ingesteld hebben.

Percentages factuurkorting en regelkorting instellen bij verkooprelatie:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Prijs/korting.
  4. Vink Nettoprijs aan als je niet wilt dat de kortingen in de regel getoond worden. Bij de prijs per eenheid zie je dan de prijs nĂ¡ verrekening van de kortingen.
  5. Vul het % regelkorting in.
  6. Vul de Factuurkorting (%) in.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Balie-/directfactuur toevoegen met regel- en factuurkorting:

Voeg bijvoorbeeld een balie-/directfactuur toe voor de verkooprelatie die je zojuist hebt ingesteld..

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Balie-/directfactuur.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de boekingslay-out.
  4. Vul de velden in.
  5. Voltooi de regel.

Je krijgt nu een nieuwe regel onder de zojuist toegevoegde regel.

6. Klik weer op de eerste regel.
  7. Ga naar het tabblad: Totalen (onderin het scherm).

Je ziet dat zowel de regel- als de factuurkorting zijn afgetrokken.

Het is mogelijk bepaalde prijzen van artikelen buiten de bepaling van de factuurkorting te houden..

8. Voltooi de balie-/directfactuur.
Prijs uitsluiten van regel- en factuurkorting

In de prijs per item kun je instellen dat je het niet wilt laten meenemen in de berekening van de regel- en/of factuurkorting.

Prijs uitsluiten van regel- en/of factuurkorting:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de eigenschappen van het artikel.
  3. Klik op de actie: Prijs/korting.
  4. Ga naar het tabblad: van het type prijs dat je wilt instellen.
  5. Open de eigenschappen van de huidige prijs.
  6. Open nogmaals de eigenschappen van de huidige prijs (in tabblad Historie).
  7. Selecteer een waarde bij Korting toestaan. Je kunt kiezen uit Regelkorting, Factuurkorting, geen van beide of beide.
  8. Vink Korting op orderregel wijzigen uit als de korting bij het toevoegen van het artikel in de regel van een offerte, verkooporder, pakbon en factuur niet gewijzigd mag worden. Standaard is dit toegestaan.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.
Korting (niet) wijzigbaar in de regel

Je kunt instellen of een regelkorting wel of niet gewijzigd mag worden in een regel van een offerte, verkooporder, pakbon of factuur. Dit stel je in per artikel. Bij het toevoegen van een prijs bij een artikel zet Profit deze mogelijkheid standaard aan.

Regelkorting (niet) wijzigbaar maken in regel:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de eigenschappen van het artikel.
  3. Klik op de actie: Prijs/korting.
  4. Ga naar het tabblad: van het type prijs dat je wilt instellen.
  5. Open de eigenschappen van de huidige prijs.
  6. Open nogmaals de eigenschappen van de huidige prijs (in tabblad Historie).
  7. Selecteer Regelkorting bij Korting toestaan.
  8. Vink Korting op orderregel wijzigen uit als de korting bij het toevoegen van het artikel in de regel van een offerte, verkooporder, pakbon en factuur niet gewijzigd mag worden. Standaard is dit toegestaan.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.
  10. Sla de wijziging op.

Direct naar

1. Prijzen en kortingen inrichten
  2. Maximale korting en minimum marge controleren
  3. Prijzen/kortingen bij verkooprelatie inrichten
  4. Regel- en factuurkorting
  5. Afronden prijs/korting instellen
  6. Staffelkorting/-prijs activeren (verkoop)
  7. Prijs tegen dagkoers