Verschuiven leverdatum op EDI order (Bakkerijen)

Bij verkooprelaties kun je op het tabblad Levering per dag aangeven dat de orderdatum uit de EDI-order met één dag moet worden verschoven. In bepaalde situaties moet je voor de zaterdag een andere (extra) verschuiving opgeven.

Voor de zaterdag geldt dan bijvoorbeeld dat, afhankelijk van het artikel, een gedeelte van de orders voor maandag bestemd is en het andere gedeelte voor de dinsdag. Om dit in te kunnen richten kun je per verkooprelatie per artikel (samenstelling) per weekdag een extra verschuiving in aantal dagen opgeven. De oorspronkelijke leverdatum zoals deze in de EDI-orderregels zit, wordt dus aangepast met:

• Levering verschuiving zoals aangegeven bij de verkooprelatie en eventueel
  • extra verschuiving per verkooprelatie per samenstelling.

Inhoud

Vastleggen extra verschuiving leverdatum bij Debiteur

Vastleggen extra verschuiving leverdatum:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Debiteur.

Let op:

Je kunt verkooprelaties ook openen via CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie, Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie of Projecten / Project / Verkooprelatie of Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.

2. Selecteer de verkooprelatie.
  3. Klik op: Eigenschappen.
  4. Ga naar het tabblad: Extra verschuiving.
  5. Klik op: Nieuw
  6. Vul de velden in.

Je vult de samenstelling, de weekdag en het aantal dagen extra verschuiving in.

7. Klik op: Voltooien
Collectief kopiëren extra verschuiving naar andere verkooprelaties

Collectief kopiëren extra verschuiving:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Debiteur.

Let op:

Je kunt verkooprelaties ook openen via CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie, Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie of Projecten / Project / Verkooprelatie of Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.

2. Selecteer de verkooprelatie.
  3. Klik op de actie: Kopiëren extra verschuiving naar andere verkooprelatie(s).
  4. Selecteer de verkooprelaties waar je de Extra verschuiving van leverdatum naartoe wilt kopiëren.
  5. Klik op: Voltooien

Bij de geselecteerde verkooprelaties wordt de informatie van het tabblad Extra verschuiving van leverdatum vastgelegd. Als er al informatie was vastgelegd voor de combinatie Verkooprelatie, samenstelling en weekdag, wordt dit overschreven.

Collectief toevoegen extra verschuiving

Je hebt de mogelijkheid om in één keer voor meerdere verkooprelaties een extra verschuiving van de leverdatum vast te leggen voor één of meer samenstellingen.

Collectief toevoegen extra verschuiving:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Debiteur.

Let op:

Je kunt verkooprelaties ook openen via CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie, Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie of Projecten / Project / Verkooprelatie of Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.

2. Klik op de actie: Collectief toevoegen.
  3. Selecteer de verkooprelatie.
  4. Klik op: Volgende
  5. Selecteer één of meer samenstellingen.
  6. Klik op: Volgende
  7. Selecteer de weekdag waarvoor je de extra verschuiving vastlegt.
  8. Geef het aantal dagen extra in.
  9. Klik op: Voltooien
Collectief verwijderen extra verschuiving

Collectief verwijderen extra verschuiving:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Debiteur.

Let op:

Je kunt verkooprelaties ook openen via CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie, Abonnementen / Abonnement / Verkooprelatie of Projecten / Project / Verkooprelatie of Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.

2. Klik op de actie: Collectief verwijderen.
  3. Selecteer de regels van de extra verschuiving van de leverdatum per verkooprelatie per samenstelling.
  4. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Verkooporder via EDI (Bakkerijen)
  2. Inrichting
  3. EDI-verkooporder importeren
  4. Inlezen EDI-berichten
  5. EDI-orders verwerken
  6. Verkooporder op basis van EDI-order
  7. Verschuiven leverdatum op EDI order
  8. Artikel vervangen in EDI-orderregels