Staffel importeren bij importeren verkoopprijs

Bij het importeren van de verkoopprijs kun je ook de staffelprijzen importeren. Dit geldt ook voor staffelkortingen.

Je moet hiervoor de artikelen en basisprijzen al (geïmporteerd) hebben. De basisprijs moet bij het toevoegen Staffelprijs aangevinkt hebben. Daarmee maak je trede nul aan.

Let op!

Je importeert per staffel. Heb je een staffelprijs met 4 tredes dan kan dit dus niet in één import.

Staffeltreden importeren bij importeren verkoopprijs:

1. Ga naar: Projecten / Beheer / Import prijzen / Verkoopprijs.
  2. Klik op: Volgende
  3. Selecteer de optie Import via nieuw aan te maken definitie.
  4. Klik op: Volgende
  5. Vink Vervangen bestaande prijzen aan.
  6. Vink Staffelprijzen importeren aan.
  7. Vink eventueel ook het veld Importeren berekende prijs aan.
  8. Klik op: Volgende
  9. Selecteer bij Bestandsnaam het bestand met staffelprijzen.
  10. Vink UTF-8 met scheidingstekens aan en vul het scheidingsteken in (meestal een ',' of een ';').
  11. Vink Eerste regel bevat kolomnamen aan als je een kolom importeert waarbij je de eerste regel niet wilt importeren. In het veld Lezen vanaf regel vul je nu een '2' in.
  12. Klik op: Volgende
  13. Geef per veld aan wat er mee moet gebeuren tijdens de import:
    1. Lees bij het veld Verkoopprijs de staffelprijs in.
    2. Lees bij het veld Hoeveelheid het staffelaantal in (Trede vanaf).
  14. Klik op: Volgende
  15. Klik op: Voltooien

Als het bestand is ingelezen krijg je daarvan een melding.

Direct naar

1. Prijzen (Verkoop)
  2. Prijzen terminologie overzicht
  3. Prijs, voorraad, marge en gebruik van artikel raadplegen
  4. Prijzen per artikel raadplegen
  5. Prijzen raadplegen per verkooprelatie
  6. Verkoopprijs toevoegen
  7. Prijslijst
  8. Actieprijs
  9. Prijs per verkooprelatie toevoegen
  10. Prijs per project toevoegen
  11. Alle prijzen/kortingen per verkooprelatie raadplegen
  12. Prijs in regel handmatig wijzigen
  13. Prijs via berekening
  14. Kostprijs en verrekenprijs berekenen
  15. Staffelprijzen toevoegen
  16. Collectief wijzigen prijzen
  17. Prijzen offerte/verkooporder opnieuw bepalen
  18. Prijzen importeren
  19. Staffel importeren bij importeren verkoopprijs