Verkoopofferte toevoegen

Je voegt een offerte toe om items aan te bieden aan een verkooprelatie.

Het toevoegen van een offerte begint met het selecteren van de verkooprelatie. Vervolgens kun je de offerteregels invoeren.

Verkoopofferte toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkoopofferte.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Als er meerdere boekingslay-outs zijn voor de offerte, selecteer dan de boekingslay-out die je wilt gebruiken.

Je ziet de boekingslay-out van de verkoopofferte.

4. Vul Nummer offerte in als je geen gebruik maakt van autonummering.
  5. Selecteer de Verkooprelatie.

De verkooprelatie kan zowel de status Prospect als Debiteur hebben, maar mag niet geblokkeerd zijn.

Profit neemt gegevens over uit de eigenschappen van de geselecteerde verkooprelatie. Dit zijn o.a. de Btw-plicht, Afleveradres, Betalingsvoorwaarde, Valuta en Incasseren.

6. (Bij het verstrekken van deze offerte per mail bijvoorbeeld, is de offerte zelf de eerste bijlage.)
  7. Ga naar het tabblad: Opmerking als je een specifieke opmerking of bericht in je offerte wilt opnemen.

Vul een tekst in. Bijvoorbeeld: De handleiding bij dit product is digitaal beschikbaar op: enyoi.nl/5003.

Je ziet deze tekst terug in het rapport als dit is ingericht.

8. Vul eventueel de overige velden in de kop van de boekingslay-out.
  9. Voeg de itemregels toe die je wilt offreren.

Je kunt tijdens het toevoegen van een offerte ook orderregels vanuit allerlei soorten orders overnemen. Zo kun je orderregels van een basisorder, order, pakbon of een andere offerte overnemen naar deze nieuwe offerte. Dit werkt hetzelfde als bij verkooporders.

10. Raadpleeg eventueel offerteregels van het item in andere offertes:
    1. Selecteer de regel en klik op Eigenschappen item.
    2. Ga naar het tabblad: Verkoopofferteregels. Je moet dit tabblad eerst autoriseren.
    3. Sluit de eigenschappen van het item.
  11. Raadpleeg in de staart van de boekingslay-out de offertetotalen.
  12. Klik op: Opslaan en sluiten.
  13. Afhankelijk van de instellingen in de boekingslay-out krijg je nog vragen, bijvoorbeeld of je de offerte wilt afdrukken, of dat je de offerte direct definitief wilt maken. Maak een keuze bij elke vraag.

Direct naar

1. Verkoopofferte
  2. Functionaliteit Offerte activeren
  3. Inrichting
  4. Offerte toevoegen
  5. Offerte toevoegen via overnemen regels
  6. Offerte raadplegen
  7. Geblokkeerde offerte vrijgeven
  8. Offerte nieuwe versie maken
  9. Offerte definitief maken
  10. Offerte verstrekken aan verkooprelatie
  11. Offerte accorderen
  12. Offerte laten vervallen
  13. Order toevoegen vanuit offerte
  14. Verkoopofferte importeren