thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Aanbetaling

Aanbetaling is een orderverwerkingsmethode waarbij de verkooprelatie eerst de order boekt en daarvan een gedeelte betaalt waarna je vervolgens de artikelen levert.

Video
Beschrijving

Je kunt in Profit inrichten dat de verkooprelatie eerst een deel van het orderbedrag moet betalen, waarna de order automatisch vrijgegeven wordt voor levering. Dit noemen we aanbetaling.

Verschillen met vooruitbetaling zijn dat er geen factuur naar de verkooprelatie wordt verzonden en dat in plaats van het hele bedrag, de verkooprelatie slechts een deel van het orderbedrag hoeft te betalen. Verder vindt de controle op betaling van de aanbetaling via Profit Financieel plaats. Tenslotte kun je het aanbetalen ook omzeilen en de order toch uitleveren, mocht de situatie daarom vragen.

Je kunt het aanbetalingsbedrag eventueel handmatig aanpassen.

Bij aanbetaling kun je geen pakbonnen of facturen verzamelen. De pakbonnen en facturen moeten in Profit apart herkenbaar blijven voor de aanbetalingen die binnenkomen via Profit Financieel (afletteren).

Voorbereiding
  • Inrichten

    Aanbetaling is een orderverwerkingsmethode waarbij de verkooprelatie eerst de order boekt en daarvan een gedeelte betaalt waarna je vervolgens de artikelen levert. Je richt dit eerst in.

Werkwijze

Process

Verkooporder

Work area

Ordermanagement