Centraal inkopen bij meerdere magazijnen

De centrale inkoop vindt plaats via het bestelvoorstel. Bij het genereren van het bestelvoorstel wordt de hele voorraad, ongeacht op welk magazijn, meegenomen bij de berekening van bijvoorbeeld de aan te vullen voorraad. De inkooporders die je vanuit deze bestelvoorstellen genereert, worden altijd in het centrale magazijn geleverd.

Centraal inkopen bij Bestelvoorstel instellen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Voorraad.
  3. Vink Centrale inkoop aan.
  4. Selecteer bij het Magazijn centrale inkoop het magazijn waar de orders geleverd worden.
  5. Bij Magazijn inkoopaanvraag selecteer je het standaard magazijn dat Profit moet gebruiken wanneer je een inkoopaanvraag aanmaakt via InSite.

Zo voorkom je dat Profit altijd uitwijkt naar magazijn ***** - Standaard magazijn.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Open de omgeving opnieuw.

Boek verkooporders voor artikel met Bestelvoorstel-instellingen op verschillende magazijnen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Selecteer een artikel en kies het gewenste Voorraadprofiel.
  3. Boek een verkooporder op een magazijn.

Bestelvoorstel bij Centrale inkoop (bij meerdere magazijnen):

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Bestelvoorstel.

Als je het bestelvoorstel maakt via de actie in de weergave met verkooporders bestelt Profit ook voor het Centrale magazijn, maar maakt daarbij voor iedere verkooporder een aparte inkooporder.

2. Selecteer de boekingslay-out. Als je de keuze krijgt.
  3. Filter op het gewenste artikel.
  4. Klik op de actie: Selecteren.

Vervolgens wordt het bestelvoorstel gegenereerd met één regel met het volledige aantal te bestellen artikelen. Ook staat het magazijn op het magazijn dat je als Magazijn centrale inkoop hebt ingesteld.

5. Voltooi het bestelvoorstel.

Na ontvangst van de goederen in het centrale magazijn kun je een verplaatsingsvoorstel toevoegen.

Direct naar

1. Meerdere magazijnen en inkoop
  2. Inrichting meerdere magazijnen
  3. Inrichting magazijntoewijzing
  4. Bestelvoorstel centraal inkopen
  5. Bestelvoorstel per magazijn